Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат “Віолетта”

Хочеться побалувати рідних чудовою закускою, а вінегрет та олів’є встигли набриднути? Вихід знайдено! Приготуйте апетитний салат «Віолетта» з буряком та зеленим горошком. Поєднання смаків у цій страві сподобається всім без винятку.

На приготування такої закуски необхідно витратити мінімум часу. Найдовше в даному рецепті – процес відварювання буряків. Саме тому ми радимо зробити це заздалегідь. Відваріть буряки увечері, щоб вранці вам залишилося зайнятися тільки нарізкою.

Готуючи цю закуску, можна використовувати як твердий, так і плавлений сир. Вибір другого варіанта забезпечить ніжніший смак салату за рахунок м’якої текстури продукту. У будь-якому випадку вийде смачно!

Складові
Буряк 250 г, Консервований горошок 100 г, Твердий сир 100 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений), Огірки солоні 80 г, Майонез 110 г, Часник 1 зуб.

Приготування
Промиваємо буряк і заливаємо його холодною водою. Відправляємо на вогонь. Варимо його протягом 30-40 хвилин. Остуджуємо коренеплід. Очищаємо його. Нарізаємо буряки невеликими кубиками.

У такий же спосіб нарізаємо твердий сир і солоний огірок. Додаємо їх до буряків. Зливаємо рідину з консервованого горошку. Всипаємо його до підготовлених інгредієнтів.

Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, майонез, сіль та чорний перець до з’єднаних продуктів. Добре все перемішуємо. Забираємо салат у холодильник на 15–20 хвилин. Готово!

Заправити салат з буряком та сиром можна або покупним, або домашнім майонезом. Це вже на ваш смак. До речі, у приготуванні майонезу немає нічого складного. З’єднуємо 150 мл молока з 300 мл олії. Збиваємо їх протягом кількох хвилин, використовуючи занурювальний блендер. Додаємо до отриманої густої маси 2 ч. л. гірчиці та 0,5 ч. л. солі. Вливаємо 2 ст. л. лимонного соку. Знову збиваємо всі інгредієнти до однорідності. Натуральна заправка для бурякового салату готова!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

4 години ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

8 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

8 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

9 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

9 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

9 години ago