Які суспільно-корисні роботи запропонують кам’янчанам-боржникам у цьому році

У Кам’янському розробили Програму організації та проведення суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення на 2023 – 2025 роки. Відповідний проект рішення опублікований на сайті міськради.

Ініціатор і розробник Програми – Відділ запобігання корупції та взаємодії з правоохоронними органами міської ради. Її мета – забезпечити захист прав дитини на її належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, що дозволить забезпечити тимчасову зайнятість громадян на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та покращити сферу благоустрою Кам’янської міської територіальної громади.

Учасниками програми стануть комунальні підприємтсва міста, які і запропонують різні види роботи.

Так, КП «Добробут» запропонує порушникам підмітання, збирання та вивезення сміття та опалого листя, прибирання урн від сміття, видалення сухих дерев, гілок, чагарників, косіння трави, бур’янів, насадження квітів, розчищення снігу, ремонт і фарбування малих архітектурних форм, пам’ятників, підсобні роботи  та інші роботи, які несуть суспільно корисний характер. Всі ці роботи будуть проводитися на території загального користування, зелених зонах, зупинках громадського транспорту, прибережних зон річки, водосховища, дворів, парків, площ та інших об’єктах благоустрою.

КП «Парки Кам’янського» запропонують прибирання на своїй території.

КП «Міський спецкомбінат» запропонує наступне: ремонт та утримання об’єктів благоустрою та підсобні роботи. Об’єктами благоустрою стануть кладовища, зелені насадження (в санітарно-захисних зонах), вулично-дорожня мережа (тротуари, пішохідні та велосипедні доріжки), вуличні автомобільні стоянки, малі архітектурні споруди.

КП «Екосервіс» має для боржників таку роботу: ручна прочистка жолобів відкритої зливової каналізації та колекторів, підсобні роботи на території Кам’янської міської територіальної громади (міська зливово-меліоративна система).

КП «Благоустрій» – озеленення, ремонт шляхів і тротуарів, підсобні роботи на території загального користування, зелених зонах, зупинках громадського транспорту, прибережних зон річки, водосховища, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, братських могил та інших об’єктах благоустрою.

КП «Притулок для тварин» – підтримання належного санітарного стану та благоустрою на території притулку.

Суспільні роботи будуть оплачуватися погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У цьому році на Програму з бюджету Кам’янської територіальної громади планують виділити 497 561 грн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *