Доброволець Артем із Кам’янського району поповнив ряди “Гвардії наступу”

Він вирішив стати бійцем Гвардії наступу за покликом серця. Оголошення про набір до штурмових бригад 24-річний Артем із Кам’янського району побачив в інтернеті. Все обміркував і пішов записуватися.  

Хлопець каже, бійцям на передовій тяжко, треба їм допомогти. Бригаду обирав ретельно й зважено. Розглядав різні варіанти. Зупинився на підрозділі «Рубіж». До нього входять досвідчені воїни. Захисники, які пройшли найгарячіші точки Луганщини і Донеччини. А ще вони у перші дні війни обороняли Гостомельський аеропорт та допомогли столиці вистояти.

«Хочеться захистити рідних людей і вигнати загарбників на їхні болота. Тато з мамою, хоч і хвилюються, та до мого рішення поставилися із розумінням. Сказали лише, щоб беріг себе. А вони чекатимуть вдома із перемогою», – розповів Артем.

Він додав, що вже готовий вирушати на підготовку та бойове злагодження. Попри те, що військового досвіду не має, обіцяє сумлінно навчатися. Уважно слухати кожне слово командирів та інструкторів.

«Формування підрозділів Гвардії наступу триває безперебійно. Добровольці продовжують подавати заявки. Ті, хто пройшов відбір, тренуються на полігонах під керівництвом досвідчених інструкторів. Пройшла навчання одна група – зайшла наступна», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Підготовлені й укомплектовані бригади зможуть виконувати бойові завдання. Серед штурмовиків більшість – чоловіки. Їхній середній вік – 37 років.

Представниця Національної гвардії України Наталія консультує добровольців і допомагає заповнити анкету кандидата.

«Запам’яталося, як прийшла жінка-переселенка. Вона захотіла вступити до штурмової бригади. Зі сльозами на очах розповіла, як тікала від війни. Сказала, що хоче помститися ворогу. Дуже щемлива історія. Адже страшно кидати свою домівку і їхати, аби вижити», – сказала Наталія.

Більше про Гвардію наступу – на сайті storm.mvs.gov.ua

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *