Громади Дніпропетровщини пройшли тренінг із впровадження е-демократії та електронних послуг

Для представників громад області провели тренінг. За круглим столом опановували інструменти е-демократії. А ще «прокачували» навички впровадження електронних послуг. 

«Зібрали сьогодні цифровізаторів області. Аби показати різноманітні цифрові інструменти, які існують зараз. Їх – величезна кількість. Хочемо, аби громади радилися зі своїми жителями, були сучасними, йшли вперед, розвивалися», – зазначив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Учасникам тренінгу розповіли про впровадження цифрових послуг, інструментів е-демократії.

Таких, зокрема, як електронна петиція, електронна консультація, бюджет участі, програма «Відкрите місто».

«Такі сервіси наближають місцеву владу до своїх мешканців. Заохочують громадськість брати участь у різних проєктах, бути соціально активними. Долучатися до прийняття рішень. В нагоді для цього – цифрові інструменти. Як ними користуватися, сьогодні розповіли нашим слухачам», – сказала регіональний координатор Програми EGAP у Дніпропетровській області Наталія Піскоха.

Начальник відділу цифрових трансформацій Лозуватської громади Ігор Петренко розповів, що для мешканців вже запровадили електронні консультації. На стадії впровадження – петиції.

«А ще ми активно використовуємо онлайн-опитування. Наприклад, запустили процес перейменування вулиць у нашій громаді. Таких топонімів зо три десятка. Радимося із місцевими, обговорюємо нові назви», – розповів Ігор Петренко.

Він додав, що 1 грудня 2022 року в громаді відкрився ЦНАП. Він має головний офіс і шість віддалених робочих місць. Загалом щотижня вони надають до 200 послуг. Готуються й до впровадження нових сервісів. Зокрема, комплексної послуги для бійців, їхніх рідних та сімей загиблих воїнів «Я – Ветеран».

Під час зустрічі провели й проміжні підсумки проєкту з цифровізації 10 громад області. Це Божедарівська, Губиниська, Гречаноподівська, Магдалинівська, Миколаївська, Обухівська, Синельниківська, Слобожанська, Троїцька та Чернеччинська. Експерти допомогли їм створити власні програми інформатизації та цифровізації.

Учасникам вручили сертифікати. А ще від партнера проєкту Програми EGAP Фонду Східні Європа – Wi-Fi-роутери. Аби громади могли в себе створити точки доступу до безкоштовного інтернету.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *