Рецепт дня: Рисові котлети

Чудові котлети без м’яса – це не вигадка, а реальність. Необов’язково готувати цю страву з фаршу, щоб отримати смачний результат. Адже рисові котлети з овочами нічим не поступаються класичним м’ясним.

У них справді немає ні грама курячого, свинячого чи яловичого фаршу. Незважаючи на це, котлетки виходять дуже поживними, ароматними та соковитими. Все завдяки крупі та великій кількості овочів, які входять до складу такої страви.

Для приготування рисових котлет за цим рецептом вам не потрібно замочувати хліб у молоці або використовувати яйця. Страва і без цього виходить дуже м’якою та смачною. Самі ж котлетки добре тримають форму. Завдяки тому, що до їх складу ні яйця, ні молочні продукти не входять, така страва — чудовий варіант для веганської вечері.

Складові
Рис 250 г, Картопля 5 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Часниковий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Відварюємо рис до готовності. Відкидаємо його на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо рису охолонути.

2. Відварюємо картоплю в мундирі. Охолоджуємо її та очищаємо. Натираємо картоплю на великій тертці. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією.

3. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Додаємо моркву до цибулі. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі до м’якості.

4. Додаємо до остиглого рису обсмажену цибулю та моркву, а також натерту картоплю. Солимо і перчимо. Додаємо мелену паприку, сушений часник та прованські трави. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Формуємо із отриманої маси заготівлі невеликого розміру. Викладаємо їх на обробну дошку.

5. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до золотистості із двох сторін. Готово!

Гарніру такі ситні котлетки з рису не потребують. Рекомендуємо подавати їх із соусом та з салатом зі свіжих овочів. Наріжте болгарський перець, помідори чері та огірок. Додайте до овочів руколу та маслини. Заправте салат оливковою олією та збризкайте його невеликою кількістю лимонного соку. Вуаля – рисові котлети з ароматною закускою можна подавати до столу!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *