Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рисові котлети

Чудові котлети без м’яса – це не вигадка, а реальність. Необов’язково готувати цю страву з фаршу, щоб отримати смачний результат. Адже рисові котлети з овочами нічим не поступаються класичним м’ясним.

У них справді немає ні грама курячого, свинячого чи яловичого фаршу. Незважаючи на це, котлетки виходять дуже поживними, ароматними та соковитими. Все завдяки крупі та великій кількості овочів, які входять до складу такої страви.

Для приготування рисових котлет за цим рецептом вам не потрібно замочувати хліб у молоці або використовувати яйця. Страва і без цього виходить дуже м’якою та смачною. Самі ж котлетки добре тримають форму. Завдяки тому, що до їх складу ні яйця, ні молочні продукти не входять, така страва — чудовий варіант для веганської вечері.

Складові
Рис 250 г, Картопля 5 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Часниковий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Відварюємо рис до готовності. Відкидаємо його на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо рису охолонути.

2. Відварюємо картоплю в мундирі. Охолоджуємо її та очищаємо. Натираємо картоплю на великій тертці. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією.

3. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Додаємо моркву до цибулі. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі до м’якості.

4. Додаємо до остиглого рису обсмажену цибулю та моркву, а також натерту картоплю. Солимо і перчимо. Додаємо мелену паприку, сушений часник та прованські трави. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Формуємо із отриманої маси заготівлі невеликого розміру. Викладаємо їх на обробну дошку.

5. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до золотистості із двох сторін. Готово!

Гарніру такі ситні котлетки з рису не потребують. Рекомендуємо подавати їх із соусом та з салатом зі свіжих овочів. Наріжте болгарський перець, помідори чері та огірок. Додайте до овочів руколу та маслини. Заправте салат оливковою олією та збризкайте його невеликою кількістю лимонного соку. Вуаля – рисові котлети з ароматною закускою можна подавати до столу!

Олена

Recent Posts

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:  

8 хв. ago

Кам’янське долучається до пілотного проєкту “Шлях чемпіонів”

6 червня в Кам’янське відбулася робоча нарада щодо впровадження пілотного проєкту “Шлях чемпіонів”, започаткованого Міністерством…

20 хв. ago

Жителів Кам’янського попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології  попереджає:  8-11 червня по області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна…

1 годину ago

У Дніпрі затримали двох агентів РФ, які підірвали автомобіль прокурора

СБУ та Нацполіція затримали двох агентів російських спецслужб, які 6 червня вчинили теракт у Дніпрі,…

2 години ago

У Кам’янському відбувся відкритий Кубок Дніпропетровської області з тхеквондо

У суботу, 7 червня, в Камʼянському на базі СК “Прометей” пройшов відкритий кубок Дніпропетровської області…

3 години ago

Юна художниця з Кам’янського перемогла у конкурсі

Як ми вже повідомляли, на цьому тижні стали відомі довгоочікувані результати ІІІ Міжнародного конкурсу мистецтв…

3 години ago