Рецепт дня: Карамелізовані хрустики з батона

Як щодо натурального десерту за 5 хвилин, у рази смачніше, ніж будь-які солодощі? Сьогодні ми поділимося з вами рецептом смакоти до чаю всього з кількох скибочок батону. Крім борошняної основи, вам знадобиться ще кілька продуктів. Але не переживайте, вони точно знайдуться у вашому холодильнику.

Карамелізовані кришталики з батона відмінно поєднуються з теплим молоком, чаєм або кавою. Також їх можна їсти без нічого, просто під улюблений серіал. Насолода однаково подобається як дорослим, так і дітям. Цей рецепт точно знадобиться в ті дні, коли ліньки виходити не те що в магазин, а кудись. 15 хвилин – і ароматна насолода готова!

Можна використати абсолютно будь-який білий хліб. Зійде навіть учорашній. Сухарики виходять рум’яні, хрусткі з м’яким вершковим смаком. Колір карамелі може бути будь-яким (від золотистого до темно-коричневого). Все залежить від того, як довго ви варитимете її в гарячій сковороді.

складові
Батон 120 г, Молоко 3 ст. л., Сахар 4 ст. л., Вершкове масло 30 г, Вода 3 ст. л.

Приготування
1. Скибочки батона або білого хліба наріжте на невеликі квадратики. Викладіть заготовки на суху сковороду, обсмажте до золотистої скоринки. Дайте сухарям охолонути в окремій мисці.

2. У сковороду всипте цукор, залийте водою і близько хвилини перемішуйте лопаткою.

3. Як тільки цукор почне карамелізуватися, додайте у сковорідку масло і ретельно перемішайте.

4. Коли масло повністю розтане, влийте молоко. Перемішуйте карамельну масу до утворення світло-коричневого кольору.

5. Перекласти сухарі на отриману суміш, добре розмішайте ложкою.

6. Потім викладіть напівготовий десерт на пергамент і дайте карамельній скоринці затвердіти на хлібі. Через 10 хвилин насолода готова до вживання!

Як бачите, готувати такий десерт легко та швидко. Ну а смак його просто не передати словами. Обов’язково приготуйте ці чудові кришталики з ніжним ванільним ароматом і вершковим післясмаком.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *