У Кам’янському чоловік відкусив собі язик

Про це повідомила очільник міскої станції швидкої допомоги Лариса Биданцева.

“Так вчора (3 травня) до Дніпровської ЦОД об 11.38 надійшов виклик із м. Кам’янське про вибух колеса автомобіля з травмою водія на виробництві. Терміново на виклик виїхала бригада Центральної підстанції Кам’янської станції обласного центру ЕМД та МК (генеральний директор Радій Шевченко) у складі фельдшера Верещак Анастасіі, студента практиканта Кам’янського медичного коледжу Скуренка Максима і водія Кисіль Ігоря.

На місці бригада опинилась через 7 хвилин і з’ясувала, що чоловік виконував накачування шини колеса компресором, не закріпив її в металевій клітці, покинув місце виконання роботи і залишив без контролю процес. При його поверненні шина раптово вибухає, розривається клітка і вибуховою хвилею і частинами клітки чоловік отримує важку травму.

Відразу розпочато надання екстреної медичної допомоги в повному обсязі: зупинка кровотечі, знеболення, комірець Шанца транспортна іммобілізація пошкодженої кінцівки, внутрішньовенне вливання розчинів, обробка ран. З діагнозом: Сполучена травма тіла. Відкрита ЧМТ. Струс головного мозку. Рвана рана тім’яної ділянки. Рвана рана правої щоки. Кровотеча з ран. Відкус язика. Відкритий перелом лівої малогомілкової кістки» госпіталізований до Кам’янської ЛШМД.

Бригада спрацювала швидко, чітко і злагоджено. Дякуємо вам”, – повідомила Биданцева.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *