Як роботодавцю Кам’янського отримати компенсацію за працевлаштування ВПО

За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб роботодавці отримують компенсацію у розмірі 6700 грн. Згідно з урядовою програмою, держава компенсує працедавцям оплату праці внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Дана програма, орієнтована на роботодавців, які у період воєнного стану працевлаштовують переселенців на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, та забезпечують працевлаштування таких осіб з розміром заробітної плати не нижчим за розмір мінімальної винагороди.

Компенсація витрат надається за кожну працевлаштовану особу щомісяця, загальна тривалість виплати – два місяці.

У 2023 році до служби зайнятості за компенсацією витрат на оплату праці за працевлаштування звернулись 226 роботодавців, було працевлаштовано більше ніж 900 переселенців. Загальна сума до відшкодування склала понад 9,3 млн грн.

На Дніпропетровщині з початку дії програми один з найвищих показників в Україні з працевлаштування переселенців – майже 3400 осіб, з яких близько 500 зареєстрованих безробітних.

Подати заяву для отримання компенсації можна онлайн – через портал державних послуг Дія: https://is.gd/xNWp5W

Або звернувшись особисто до фахівців Кам`янської філії Дніпропетровського ОЦЗ за адресою: вул.Медична, 6.

068-684-03-62

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *