Рецепт дня: Часникові коржі

Забули забігти після роботи до магазину, щоб купити хліб? Не турбуйтеся про швидкий перекус наступного дня. Приготуйте золотисті часникові коржі на сковороді. Стопка цього частування — чудова альтернатива магазинному буханцю хліба.

Домашні коржики з часничком виходять дуже смачними, незважаючи на те що вимагають мінімального набору продуктів, який є у кожного на кухні. Вже через півгодини після початку приготування ви зможете подати до столу стос цих рум’яних красенів.
Для того щоб коржі добре просмажилися, не підгорівши при цьому, варто готувати їх на середньому вогні. Кришкою накривати сковороду не потрібно. Лише кілька хвилин на плиті — і коржі стануть пишними та рум’яними. Просто казка!

Складові
Пшеничне борошно 650 г, Вода 300 мл, Сухі дріжджі 1 ч. л., Сіль 3 ч. л., Цукор 2 ч. л., Олія 140 г, Цибуля 1 шт., Часник 2 шт.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Ріжемо її крупно. Очищаємо часник. З’єднуємо овочі та подрібнюємо їх у блендері.

2. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Додаємо цукор та сухі дріжджі. Добре перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо 20 г соняшникової олії та подрібнений часник з ріпчастою цибулею.

3. Вводимо більшу частину пшеничного борошна. Добре все перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, що залишилося. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.

4. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо тісто в товсту ковбаску. Поділяємо її на кілька частин однакового розміру, з яких формуємо кульки. Розкочуємо їх у коржики.

5. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній коржики до золотистості з двох боків. Готово!

Подавати такі коржики слід зі сметанним соусом. Для цього візьміть трохи зеленої цибулі. Промийте її та обсушіть. Дрібно наріжте цибулю. Всипте її до сметани. За бажання додайте ще трохи вершкового сиру для більш приємної та густої консистенції соусу. Всипте сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Ароматний соус до золотистих коржиків готовий. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *