У цій випічці ідеальне все: тісто, начинка, час, який потрібно витратити на приготування. Також у приготуванні пирогів завжди особливо радує, коли вершкове масло не треба заздалегідь діставати з холодильника і чекати, поки воно не стане м’яким. У цьому рецепті його треба просто розтопити – дуже зручно.
Начинка виходить оксамитова і дуже смачна. Мак тут відчувається дуже делікатно — те що треба! Надати аромату ласощам можна як ваніліном (на кінчику ножа), так і цедрою цитрусових. Тісто виходить ніжним, але при цьому розсипчастим. Загалом, обов’язково приготуйте сирний пиріг «Вишиванка», і ви не пошкодуєте про це ні на секунду.
Мак краще заздалегідь залити окропом і залишити на той час, поки готуватимете тісто. Сир вибирайте вологий, м’який, краще пастоподібний. Якщо вдома не виявилося жирних вершків, сміливо замінюйте їх сметаною.
Складові
Пшеничне борошно 200 г, Вершкове масло 70 г, Цукор 150 г, Яйце 1 шт., Розпушувач 1 ч. л., Сир 250 г, Вершки 60 г, Мак 200 г.
Приготування
1. Перемішайте розтоплене масло з борошном і добре розмішайте крихту, що вийшла, вручну.
2. Додайте розпушувач, яйце, 50 г цукру та 20 мл вершків 33 %. Знову перемішайте. Сформуйте грудку і в харчовій плівці заберіть в холодильник на 40-60 хвилин.
3. Попередньо відваріть мак з 2 ст. л. цукру на повільному вогні. Сир перемішайте з цукром і вершками, що залишилися.
4. Тісто розділіть навпіл і половину натріть на великій тертці у форму, змащену олією.
5. Далі викладіть сирну начинку, потім макову. Зверху на шари натріть половину тіста, що залишилося.
6. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Смачного.
Готовий виріб накрийте кухонним рушником та дайте постояти близько 40 хвилин. В остиглому вигляді сирно-маковий пиріг «Вишиванка» смачний: насичений і дуже розсипчастий.