Відомий режисер з Кам’янського зняв фільм про українських митців та їхню творчість під час війни

Наш земляк, відомий режисер Семен Горов закінчив роботу над короткометражним документальним фільмом «Спомин про майбутнє», який розповідає про відомих українських митців та їхню творчість у їх рідних містах під час війни. 

На створення фільму режисера надихнув музикальний твір «Спомин» видатного українського композитора, героя України Ігоря Поклада, який також став одним із героїв картини. Разом із дружиною він два тижні просидів без світла, їжі та води у підвалі свого будинку в окупованому Ворзелі, а на його подвір’ї у цей час стояло 7 ворожих російських танків.

«Кажуть, що кожне випробування містить у собі подарунок. Головне – не прогледіти його та прийняти. Війна руйнує життя і мистецтво, але у цих муках народжується нове мистецтво, нове життя!,  – говорить Семен Горов. – Цей фільм присвячений героїчному народу України. Тут кожен, наче жива антенна. Ти починаєш виловлювати сигнал, що виведе із цього моторошного сну до світла. Шукаєш його іскру всередині себе. Адже страшно не померти, страшно так і не спробувати жити. Ми не можемо програти, ми повинні перемогти!»

Матеріал для стрічки був відзнятий у Харкові, Одесі, Ворзелі та Ірпені. Герої фільму не поїхали зі своїх міст, бо вважають, що саме таким чином вони й чинять спротив. Стрічка показує короткі історії митців, виражені в танці та музиці. Події фільму відбуваються в «поцілованих війною» містах, де герої не припиняють ані мріяти, ані нести свої мистецькі місії в ім’я майбутнього. Кожен індивідуальний біль та кожен спомин про майбутнє зливається в спільний колективний роздум, де вчорашній день змішався з мріями та надіями завтрашнього.

Прем’єрний показ картини вже відбувся у Києві. У подальших планах режисера участь з цією картиною у міжнародних фестивалях, щоб якомога більше людей у світі дізналися про український культурний супротив російській окупації.

Довідка. Семен Горов – режисер театру та кіно, телевізійних фільмів, сценарист, актор, кліпмейкер. Режисер музичних фільмів «Червона шапочка», «Зіркові канікули», «Пригоди Вєрки Сердючки»,  «Сорочинський ярмарок», «Божевільний день, або Весілля Фігаро», «Попелюшка» (2002), «Вечори на хуторі близ Диканьки» та серіалів «Артист», «Субота», «Знай наших», «Останній москаль». Також зняв понад 300 музичних кліпів популярних українських та зарубіжних виконавців, у тому числі учасників Євробачення.

спомин

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *