Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Українська картопля на французький лад

Здається, що зробити з картоплі вишукану страву неможливо, однак це хибне враження. Насправді цей простий овоч може стати хітом на вашому столі.

Картопля – найпопулярніший і затребуваний овоч у всьому світі і чудово поєднується з іншими продуктами – м’ясом, грибами, рибою, овочами і навіть молоком, тому він лягає в основу багатьох страв.

Супи, закуски, оладки, але найчастіше з нього готують другі страви, які порадують своєю поживністю та різноманітністю. Рецептів приготування других страв з картоплі безліч, при цьому всі вони відрізняються своєю доступністю та простотою приготування. Ви можете зробити ніжне пюре, посмажити картоплю на сковорідці або у фритюрі, її можна запекти скибочками у поєднанні з іншими овочами чи цілими бульбами. З картоплі виходить чудове жарке, овочеве рагу, запіканки та рулети. Бульби фарширують м’ясним фаршем або грибами, роблять картопляні кошики з різними начинками та дуже оригінальні гармошки з шинкою, помідорами та сиром.

Гратен підходить усім, хто любить смачно поїсти, і кому дуже подобаються страви з апетитною запеченою скоринкою зверху. Гратен (з м’яса, овочів, фруктів) можна зустріти не лише у дорогому ресторані. Таке частування під силу приготувати вдома і вам. Варто лише освоїти кілька рецептів гратена та виявити трохи фантазії. Сирний соус, панірувальні сухарі для несолодких страв або збиті яйця та вершки для десертів – саме те, що і створює рум’яну скоринку, що визначає, багато в чому, чудовий вигляд і смак гратену.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кілограм
  • Молоко — 120 мілілітрів
  • Вершки — 120 мілілітрів
  • Сир твердий — на смак
  • Часник — 3 зубчика
  • Вершкове масло — 10 грамів
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. Тонко нарізати очищені та добре вимиті бульби картоплі. Поєднати молоко, вершки, подрібнений часник і прогріти суміш.

2. Форму змастити вершковим маслом, викласти картоплю в один шар, сіль і перець – за смаком, посипати тертим твердим сиром .

3. Шари чергувати до наповнення форми. Полити молочно-часниковою сумішшю, ще раз посипати сиром та пекти протягом 40 – 50 хвилин при температурі 175 градусів.

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

18 хв. ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

30 хв. ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

33 хв. ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

1 годину ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

1 годину ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

1 годину ago