Ароматні мариновані огірки з медом і гірчицею – найкраща закуска до шашлику, яку тільки можна собі уявити. Страва виходить хрусткою та пікантною! Рука так і тягнеться за наступним огірочком.
Якщо ви збираєтеся на майовку великою компанією, півкіло овочів точно зайвими не будуть. Замаринуйте вдома огірочки на швидку руку, щоб у вас була готова чудова закуска до смаженого м’яса. Близькі однозначно оцінять її пікантний смак.
Щоб цій овочевій закусці не було рівних, слід приготувати маринад. Для цього з’єднайте чисту воду з олією та столовим оцтом. До отриманої суміші додайте часник, мед, зерна гірчиці і сіль – ароматний маринад готовий!
складові
Огірки 500 г, Сіль 1 ст. л., Кріп 40 г, Вода 25 мл, Перець чилі 1 шт., Соняшникова олія 25 мл, Мед 1 ст. л., Діжонська гірчиця 1 ст. л., Часник 3 зуб., Оцет 1 ст. л.
Приготування
1. Ретельно промиваємо огірки. Нарізаємо їх на товсті кружечки. Промиваємо кріп. Дрібно його нарізаємо. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Нарізаємо на дрібні кільця червоний перець гострий.
2. У глибокій ємності з’єднуємо огірки з часником. Всипаємо подрібнений кріп та кільця гострого перцю. Вливаємо воду та соняшникову олію. Добре все перемішуємо. Додаємо оцет 9%, гірчицю в зернах, а також мед. Всипаємо сіль. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
3. Накриваємо миску, використовуючи харчову плівку. Залишаємо огірки на 1,5–2 години за кімнатної температури, перемішуючи їх тричі за цей час.
4. Прибираємо ємність із майбутньою закускою на 2 години в холодильник. Готово!
Простий рецепт таких швидких маринованих огірків зможе врятувати вас не раз. Адже така хрумка закуска — це чудова ідея не тільки для пікніка, а й для домашніх посиденьок. Замаринуйте огірки, щоб здивувати друзів на гулянні дуже пікантною та смачною стравою. Тільки приготуйтеся ділитися рецептом, адже близькі неодмінно почнуть випрошувати його у вас.