Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кіш, який подавали на коронації Чарльза ІІІ

Британські модники з нетерпінням чекали на коронацію Чарльза III, щоб помилуватися на вбрання присутніх. А ось поціновувачі британської кухні хотіли насамперед побачити, яку ж страву імператор назве фірмовою для церемонії. Чарльз досить здивував кулінарів, оголосивши, що фірмовою стравою коронації стане королівський кіш із заварним кремом. Над рецептом кіша працював Марк Фланаган, особистий кухар Чарльза. Фланагану довелося нелегко, адже страва мала бути одночасно смачною і доступною для приготування в будь-якій британській родині!

Марк Фланаган розповів, що зрештою зупинив свій вибір на кіші через універсальність цієї страви. Королівський кіш можна їсти як гарячим, так і холодним. Приготувати його досить легко, інгредієнти для недорогі страви. Крім того, рецепт Фланагану дуже гнучкий, за бажання кіш можна підлаштувати під будь-які смаки або дієтичні обмеження!

Інгредієнти для тіста
125 г борошна, 25 г холодного вершкового масла, 25 г сала, 2 ч. л. молока, дрібка солі.

Інгредієнти для начинки
100 г натертого чеддера (будь-якого твердого сиру), 180 г вареного подрібненого шпинату, 60 г варених бобів або соєвих бобів, 125 мл молока, 175 мл вершків, 2 курячі яйця, 1 ст. л. подрібненого свіжого естрагону, сіль за смаком, перець за смаком.

Приготування
1. Просійте борошно і сіль у посудину, додайте олію і рублене сало і перемішайте, потихеньку додаючи молоко, до одержання тіста пісочної структури. Коли тісто буде готове, накрийте посудину і відправте в холодильник на 30-45 хвилин.

2. Злегка присипте робочу поверхню борошном і розкатайте тісто в коло трохи більше, ніж форма, розміру і хоча б 5-міліметрової товщини. Наповніть форму тістом і відправте ще на півгодини в холодильник. Запікайте тісто в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів.

3. Поки готується корж, змішайте молоко, збиті вершки та яйця. Додайте спеції – естрагон, сіль та перець. Викладіть на корж шпинат, квасолю і половину підготовленого чеддера, залийте їх сумішшю, що вийшла вище.

4. Сиром, що залишився, щедро посипте кіш зверху. Випікайте 20-25 хвилин, поки центр не підрум’яниться.

Все, королівський кіш можна подавати на стіл. Смачного!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині зі ставка дістали потопельника (фото +18)

У суботу, 19 квітня, у Кривому Розі в Тернівському районі у ставку виявило тіло потопельника.…

33 хв. ago

Кам’янські тхеквондисти вибороли “бронзу” чемпіонату Європи

З 15 по 17 квітня 2025 року в Таллінні (Естонія) відбувся чемпіонат Європи з тхеквондо…

2 години ago

Юні піаністи Кам’янського стали переможцями обласного фестивалю-конкурсу

15 квітня 2025 року в місті Дніпро відбувся Обласний фестиваль-конкурс учнів-піаністів мистецьких шкіл, у якому…

3 години ago

Мешканців Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Прес-служба ДСНС повідомляє: 20 квітня 2025 року по Дніпропетровської області очікується висока (IV класу), місцями…

3 години ago

Ніч на Дніпропетровщині минула без ворожих атак

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора ввечері російські війська скинули боєприпас з БпЛА…

3 години ago

Зі Світлим Воскресінням Христовим, кам’янчани!

Ніч у Кам’янському минула без тривог та надзвичайних подій. Дякуємо кожному Герою, що стоїть на…

3 години ago