Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кіш, який подавали на коронації Чарльза ІІІ

Британські модники з нетерпінням чекали на коронацію Чарльза III, щоб помилуватися на вбрання присутніх. А ось поціновувачі британської кухні хотіли насамперед побачити, яку ж страву імператор назве фірмовою для церемонії. Чарльз досить здивував кулінарів, оголосивши, що фірмовою стравою коронації стане королівський кіш із заварним кремом. Над рецептом кіша працював Марк Фланаган, особистий кухар Чарльза. Фланагану довелося нелегко, адже страва мала бути одночасно смачною і доступною для приготування в будь-якій британській родині!

Марк Фланаган розповів, що зрештою зупинив свій вибір на кіші через універсальність цієї страви. Королівський кіш можна їсти як гарячим, так і холодним. Приготувати його досить легко, інгредієнти для недорогі страви. Крім того, рецепт Фланагану дуже гнучкий, за бажання кіш можна підлаштувати під будь-які смаки або дієтичні обмеження!

Інгредієнти для тіста
125 г борошна, 25 г холодного вершкового масла, 25 г сала, 2 ч. л. молока, дрібка солі.

Інгредієнти для начинки
100 г натертого чеддера (будь-якого твердого сиру), 180 г вареного подрібненого шпинату, 60 г варених бобів або соєвих бобів, 125 мл молока, 175 мл вершків, 2 курячі яйця, 1 ст. л. подрібненого свіжого естрагону, сіль за смаком, перець за смаком.

Приготування
1. Просійте борошно і сіль у посудину, додайте олію і рублене сало і перемішайте, потихеньку додаючи молоко, до одержання тіста пісочної структури. Коли тісто буде готове, накрийте посудину і відправте в холодильник на 30-45 хвилин.

2. Злегка присипте робочу поверхню борошном і розкатайте тісто в коло трохи більше, ніж форма, розміру і хоча б 5-міліметрової товщини. Наповніть форму тістом і відправте ще на півгодини в холодильник. Запікайте тісто в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів.

3. Поки готується корж, змішайте молоко, збиті вершки та яйця. Додайте спеції – естрагон, сіль та перець. Викладіть на корж шпинат, квасолю і половину підготовленого чеддера, залийте їх сумішшю, що вийшла вище.

4. Сиром, що залишився, щедро посипте кіш зверху. Випікайте 20-25 хвилин, поки центр не підрум’яниться.

Все, королівський кіш можна подавати на стіл. Смачного!

Олена

Recent Posts

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

3 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

3 години ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

4 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

5 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

5 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

6 години ago