Марк Фланаган розповів, що зрештою зупинив свій вибір на кіші через універсальність цієї страви. Королівський кіш можна їсти як гарячим, так і холодним. Приготувати його досить легко, інгредієнти для недорогі страви. Крім того, рецепт Фланагану дуже гнучкий, за бажання кіш можна підлаштувати під будь-які смаки або дієтичні обмеження!
Інгредієнти для тіста
125 г борошна, 25 г холодного вершкового масла, 25 г сала, 2 ч. л. молока, дрібка солі.
Інгредієнти для начинки
100 г натертого чеддера (будь-якого твердого сиру), 180 г вареного подрібненого шпинату, 60 г варених бобів або соєвих бобів, 125 мл молока, 175 мл вершків, 2 курячі яйця, 1 ст. л. подрібненого свіжого естрагону, сіль за смаком, перець за смаком.
Приготування
1. Просійте борошно і сіль у посудину, додайте олію і рублене сало і перемішайте, потихеньку додаючи молоко, до одержання тіста пісочної структури. Коли тісто буде готове, накрийте посудину і відправте в холодильник на 30-45 хвилин.
2. Злегка присипте робочу поверхню борошном і розкатайте тісто в коло трохи більше, ніж форма, розміру і хоча б 5-міліметрової товщини. Наповніть форму тістом і відправте ще на півгодини в холодильник. Запікайте тісто в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів.
3. Поки готується корж, змішайте молоко, збиті вершки та яйця. Додайте спеції – естрагон, сіль та перець. Викладіть на корж шпинат, квасолю і половину підготовленого чеддера, залийте їх сумішшю, що вийшла вище.
4. Сиром, що залишився, щедро посипте кіш зверху. Випікайте 20-25 хвилин, поки центр не підрум’яниться.
Все, королівський кіш можна подавати на стіл. Смачного!
10–12 жовтня у місті Кропивницький відбувся Чемпіонат України з велокросу у груповій гонці та командній…
Городян запрошують на ІІ Міський фестиваль духової музики “Ду-ду Fest”. Не пропустіть яскраву подію осені…
Українська співачка GROSU, вона ж Аліна Гросу, презентувала чуттєву історію про кохання, де переплітаються пристрасть і гордість. Це вже друга…
Подробиці повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "COVID-19 поступово відступає. За минулий тиждень в…
У понеділок, 13 жовтня, у Кам'янському на зупинці громадського транспорту раптово помер чоловік. Про це…
Сердечно вітаємо обдаровану вихованку Кам’янської школи мистецтв №5 Алісу Зінченку з чудовим досягненням! Вона виборола перше…