Рецепт дня: Печінковий пиріг

Печінкові торти і пироги чудово виглядатимуть і на обідньому столі, і на святі. Ходять чутки, що спочатку рецепт цей вигадали спритні радянські кухарі, яким потрібно було готувати ситні страви, що добре виглядають, при невеликому виборі продуктів. Насправді ж печінковий пиріг — страва народна і присутня в кулінарних школах багатьох країн. Та й рецептів печінкового пирога існує безліч!

Цей рецепт належить до найстаріших і найпростіших. Менш смачним від цього він, утім, не стає! Окремо наголосимо, що готувати ми збираємося саме пиріг, а аж ніяк не торт. Печінкових коржів, обмазаних майонезом, не буде. Це цільний пиріг.

Складові
500 г печінки (будь-який), 3 ст. л. манної крупи, 100 г сала, 3 ст. л. рослинної олії,, 2 картоплини, 3 курячих яйця, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. л. крохмалю, сіль за смаком, перець за смаком.

Приготування
1. Печінку та сало пропусти через м’ясорубку. Додай до них манної крупи та крохмалю. Ретельно все перемішай і відстав посудину на півгодини в холодильник.

2. Цибулину наріж дрібним кубиком, моркву натри на тертці. Потім обсмаж цибулю з морквою до напівготовності в олії.

3. Почисть картоплю, потім натри її на дрібній тертці. Яйця відвари круто і наріж дрібним кубиком.

4. Дістань з холодильника посудину з печінковою масою, додай туди підсмажену цибулю та моркву, терту картоплю, нарізані яйця, посоліть і поперчіть за смаком. Добре перемішай.

5. Масу, що вийшла, виклади у форму і випікай у розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Як завершальний штрих можеш прикрасити страву зеленню.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *