«Спортсмени країн-агресорів мають попрощатись зі змаганнями», – депутат Кам’янської міськради

Депутати Кам’янської міської ради 12  травня під час сесії ухвалили звернення до міст-партнерів, в якому виступили проти участі білоруських та російських спортсменів в Олімпійських та Азійських іграх.
Таким чином обранці відреагували на пропозицію Міжнародного Олімпійського комітету допустити представників росії та білорусі до змагань, як нейтральних спортсменів. Окрім нейтралітету, МОК вимагає від країни-агресора та її сателіта прилюдно не підтримувати війну проти України.
В своєму зверненні депутати Кам’янського підкреслили, що російська агресія призвела до загибелі понад півтисячі дітей, а кількість загиблих дорослих рахується десятками тисяч. Окупанти зруйнували більше 320 спортивних об’єктів, з них 87 знищені повністю або частково. Зруйнований стадіон «Металіст» у місті Харкові, СК «Авангард» у Києві, «Льодовий палац спорту» у Сєвєродонецьку.

Щодня агресор обстрілює ракетами та артилерією мирні міста, вбиваючи людей та руйнуючи  їх інфраструктуру.

«Такі пропозиції є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, у тому числі більше 220 українських спортсменів, які самовіддано стали на захист Вітчизни і поклали життя боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави», – йдеться у зверненні.
За словами депутата міськради, голови Дніпропетровської обласної організації партії “Бджола” Олександра Лукашова, спортсмени росії та білорусі не мають права на участь в міжнародних змаганнях. Їх ізоляція, підкреслив він, має стати логічним результатом розв’язування найбільшої війни з часів Другої Світової, а також постійної ворожої риторики в бік демократичних країн.
«Представники цих тоталітарних держав та їх пропагандистські рупори системно повторюють, що в Україні вони воюють із заходом. Невідомо, яким чином вбивство десятків тисяч українців допомагає їм побороти, як вони кажуть, “колективний захід”. Це десь поза логікою. Але якщо вони ненавидять цивілізований демократичний світ, з презирством ставляться до його цінностей, то їх спортсменам нема чого там робити», – зазначив Олександр Лукашов.
За підсумками звернення кам’янські депутати очікують від міст-партнерів висловлення рішучої позиції в бік Міжнародного Олімпійського комітету щодо недопущення участі представників росії та білорусі у змаганнях.
Нагадаємо, на початку травня збірна України з дзюдо відкликала свої заявки на участь в Чемпіонаті світу. Причиною стало те, що за кілька годин до завершення реєстрації спортсменів Міжнародна федерація дзюдо дозволила представникам росії та білорусі брати участь в змаганнях як індивідуальним спортсменам. В Дніпропетровській обласній федерації дзюдо підкреслили, що серед спортсменів – діючі військовослужбовці збройних сил рф.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *