Нарешті після довгих холодів настало тепло. А це означає, що настав час простих і легких рецептів. Полунично-банановий смузі не тільки насичує, а й чудово рятує від спеки. Цей корисний натуральний напій сподобається і дітлахам, і дорослим. З інгредієнтами можна експериментувати. Дуже смачно додати до полуниці та бананів ще ківі, апельсин або трохи ягід чорниці.
Складові
500 г полуниці ,2 стиглих банана, 500 мл молока, цукор або мед для солодкості за бажанням.
Приготування
1. Спочатку потрібно підготувати фрукти. Добре вимий полуницю під проточною водою та видали плодоніжки. А банани очисти від шкірки. Наріж фрукти невеликими шматочками. До речі, якщо любиш кислинку, можна вибирати менш стиглі банани. Але в класичному варіанті використовуються солодкі стиглі банани.
2. Перекладіть нарізані фрукти в чашу блендера і збивай до пюреподібного стану. За бажанням для солодкості можеш додати трохи рідкого меду чи цукру. Коли подрібниш полуницю та банани, влий до них молоко. І збивай ще протягом двох-трьох
3. Якщо хочеш, щоб напій був холодним, додай пару кубиків льоду. Або спочатку готуй із заморожених, а не свіжих фруктів.
Також можна охолоджувати смузі замороженими кубиками молока. Так як звичайний лід трохи розбавляє смак напою.