На Дніпропетровщині шахраї виманювали гроші у переселенців

Правоохоронці Нікополя викрили шахрайську схему заволодіння коштами внутрішньо переміщених людей під виглядом допомоги від міжнародної організації. Фігурант створив загальнодоступний канал у месенджері та розмістив оголошення про надання допомоги з фішінговим посиланням на Приват 24.

З рахунків потерпілих, які переходили за вказаним посиланням та вводили реквізити своєї банківської карти, знімалися грошові кошти та переводилися на рахунок зловмисника. У такий спосіб він встиг ошукати трьох людей.

Слідчі та оперативники Нікопольського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Нікопольської окружної прокуратури провели ряд слідчих дій та задокументували шахрайську діяльність фігуранта. Встановлено, що до злочинів причетний раніше неодноразово судимий за шахрайські дії 44-річний місцевий мешканець.

11 травня чоловіку повідомили про підозру у скоєнні трьох фактів кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Поліція попереджає, будьте обачними, не переходьте за підозрілими посиланням і не вводьте реквізити своїх банківських карток.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *