Спортсменка з Дніпропетровщини представила Україну на міжнародному фестивалі повітряних зміїв світу

З 21 квітня по 1 травня 2023 р. в м. Червія в Італії відбувся 43-ийміжнародний фестиваль повітряних зміїв ARTEVENTO, найстаріший та найбільший у світі. Україну представила Поліна Дромарецька, кайт-флаєрка з Нікополя.
Цьогоріч унікальна щорічна подія світового рівня зібрала більше 250 майстрів повітряних зміїв з усіх континентів, виступи яких протягом 11 днів побачили загалом 450 тис. відвідувачів. Вже другий рік поспіль фестиваль особливо пропагував тему миру і дружби народів, заперечення будь-якої ненависті та міжнародної агресії. Учасниця Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу «Зоряний Кайт» Поліна Дромарецька увійшла до делегації України, яка поряд із Новою Зеландію стала спеціальною країною-гостем фестивалю.
На фестивалі відбулася світова прем’єра нового спортивного кайту «Revolution Condor». Його автор Джо Гадзіцкі з США є винахідником чотирилінкових кайтів та одним з найавторитетніших у світі розробників повітряних зміїв. На знак підтримки України пан Гадзіцкі в рамках прем’єри кайта безпосередньо на головній арені фестивалю особисто дав Поліні Дромарецькій унікальні уроки зі спортивного чотирилінкового кайт-флаїнґу. За результатами тренувань на фестивалі Поліна приєдналася до «Ukrainian Kite Beauties», першої у світі міжрегіональної дівочої команди з кайтів «Revolution», де представлятиме Дніпропетровщину.
Як зазначив віце-президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, кам’янчанин Леонід Бройтман:«Успіхи Поліни вкотре доводять високий рівень підготовки українських кайт-флаєрів на місцях, зокрема, в обласному клубі «Зоряний Кайт» під керівництвом майстра спорту Валерія Шаповалова з Кам’янського. Вдала участь нікопольчанкив ARTEVENTO, події світового рівня, є закономірним наслідком активної популяризації повітряних зміїв у регіоні обласною філією нашої Асоціації». Нагадаємо, що з 6 по 16 серпня 2020 року Нікополь приймав етап першого в історії регіону Чемпіонату Дніпропетровської області з кайт-флаїнґу, організованого Українською Асоціацією Повітряних Зміїв.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *