Categories: Події

Футбольна фієста в Кам’янському (фото)

Вчора в Кам’янському було футбольне свято.

Цього тижня свій 55-річний ювілей відзначив відомий у місті футболіст Віталій Сахацький. Свого часу, наприкінці 80-х і у першій половині 90-х років минулого століття він виступав за кам’янські (тоді ще дніпродзержинські) команди «Металург» та «Прометей», запорізьке «Торпедо» та кримський «Титан» з міста Армянськ. У 1995 році він у складі команди «Стоїк» (була колись така команда і така солідна фірма у Дніпродзержинську) став чемпіоном нашого міста.

Щоб відзначити ювілей, Федерація футболу Кам’янського організувала товариський матч серед ветеранів, які грали разом з Віталієм. Місцем було вибрано стадіон ДЮСШ № 2, що на Лівобережжі. На футбол прийшли не лише колишні гравці, а й вболівальники, друзі ювіляра та тих, хто вийшов на поле. Усі гравці розбились на 2 команди – «помаранчевих» і «жовто-синіх», причому першу підібрав сам ювіляр, він же вийшов грати у її складі. Враховуючи поважний вік гравців, вирішили грати на полі для міні-футболу 2 тайми по 30 хвилин.

Незважаючи на те, що матч був товариський, гра видалась по-справжньому бойовою. Були і швидкісні комбінації, і красиві удари, і ефектні та самовіддана гра воротарів, і силові єдиноборства. Першими успіху добились «помаранчеві», але ще до перерви «жовто-сині» забили гол у відповідь. З таким рахунком – 1:1 – команди пішли на невелику перерву.


А потім футбольна фортуна посміхнулась команді ювіляра. Спочатку сам Віталій вивів «помаранчевих» вперед, потім його товариші ще двічі «розписались» в воротах «жовто-синіх». Підсумковий рахунок матчу 4:1 на користь команди Сахацького.
Цікаво, що ветерани грали на полі для міні-футболу, а за кілька хвилин до їхнього матчу тут завершилась дуже напружена зустріч між командами малечі по 7-8 років. А коли ветерани пішли до роздягальні, вже на велике поле вийшли команди грати черговий матч чемпіонату Кам’янського. Тобто у футбол у нас грають люди всіх віків, і Кам’янське – справжнє футбольне місто. Так, поки що у нас немає професійного клубу, але чомусь хочеться вірити, що після війни він обов’язково з’явиться. І у «зірок» футболу з нашого міста – Віктора Кузнєцова, Геннадія Литовченка та Володимира Багмута – з’являться достойні послідовники, які уславлять Кам’янське далеко за його межами.

Margaret

Recent Posts

Мер Кам’янського провів засідання з питань будинків, зруйнованих під час ворожого обстрілу

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Провів засідання штабу з питань будинків, зруйнованих та…

4 години ago

У Кам’янському районі викрили незаконну торгівлю рибою та раками

На Дніпропетровщині інспектори рибоохоронного патруля викрили незаконну торгівлю водними біоресурсами під час нерестової заборони Дніпропетровським…

5 години ago

28 млн. грантів на власну справу, заощаджені бюджетні кошти та посівна: про важливе від ДніпроОВА

Попри агресію ворога регіон працює. Аграрії на варті продовольчої безпеки – сіють. Мешканці Дніпропетровщини започатковують власні…

6 години ago

Спортсмен із Дніпра встановив рекорд Гіннеса за кількістю рекордів

27 квітня у Києві відбувся Чемпіонат України зі стронгмену. Під час нього спортсмен із Дніпра…

6 години ago

Яку погоду чекати кам’янчанам на Великдень

Травень в Україні розпочнеться з дуже теплої погоди і без опадів. Вдень повітря прогріється до 25°…

7 години ago

Під Дніпром директорка пошти привласнила гроші односельців

Поліцейські повідомили про підозру керівниці поштового відділення Солонянського району, яка заволоділа грошима односельців. Жінка отримувала…

7 години ago