У цьому році через досить прохолодну зиму є загроза для врожаю кісточкових плодів – персиків та абрикос.
Причина в тому, що за такого температурного режиму активно розповсюджуються шкідники, які знищують рослини. Якщо буде скорочення врожаю, це вплине на цінову політику на споживчому ринку, повідомляє agroreview.com.
У Дніпровському державному аграрно-економічному університеті вважають, що у боротьбі зі шкідниками можуть допомогти хімікати.
У нас вже травень-місяць, а на дворі ще достатньо прохолодно і це є причиною того, що дуже багато розповсюджується різних грибкових захворювань. На персиках, наприклад, це курчавість листя дуже активно проявляється в цьому році. На абрикосах, наприклад, це моніліоз такоє дуже активно проявляється. І для того, щоб позбутися цих захворювань потрібно обов’язково проводити обробку хімічними засобами захисту й можливо вдастсь врятувати врожай, – каже доцент кафедри Селекції і насінництва Дніпровського державного аграрно-економічного університету Інна Лядська.