На Дніпропетровщині чоловік виготовляв фіктивні довідки для військовозобов’язаних

На Дніпропетровщині поліцейські міграційної поліції затримали чоловіка, який заробляв на виготовленні довідок для військовозобов’язаних. Фігурант займався переправленням чоловіків через державний кордон шляхом виготовленням фіктивних документів.

У довідках зазначалися висновки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатними до військової служби за станом здоров’я або ж повну непридатність до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку. Вартість своїх послуг він оцінював у 4,5 тис. доларів.

Злочинну діяльність 28-річного фігуранта задокументували працівники управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП та управлінням кримінального аналізу. 11 травня за підтримки працівників полку поліції особливого призначення його затримали під час отримання 4,5 тис. доларів. Під час обшуку у чоловіка вилучили гроші, а також довідки, печатки, штампи, чорнові записи та копії документів.

Наразі фігурант затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вручено повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), що передбачає до 9 років позбавлення волі, та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Слідчі заходи відбулися під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *