«Хранитель скарбів» скандальних братів з Дніпра

Отже, сталося те, про що давно говорили експерти – відомий дніпровський бізнесмен, якого підозрюють у розкраданні бюджетних грошей, Володимир Дубінський, вже побував в НАБУ на допиті. Про це повідомили надійні джерела в правоохоронних органах, пише видання https://www.hirchytsya.com.ua/.
Сталася ця знаменна подія 5 травня, в інтересах слідства подробиці допиту не розголошуються. Відомо лише, що Дубінського допитували як причетного до рекордних оборудок з бюджетними коштами, у яких були задіяні такі відомі особи, як Валентин Резніченко, Кирило Тимошенко та Юрій Голік. Якщо у слідчих вистачить духу, а у влади – політичної волі, то всій цій гоп-компанії «світять» чималі тюремні терміни, а Дубінському – ще й екстрадиція в США, де його давно шукає ФБР за підозрою у шахрайстві.
Звісно, у разі ув’язнення Дубінського чекає ще й така неприємна процедура, як конфіскація майна, яке він нажив незаконним шляхом. Як досвідчений шахрай, пан Володимир передбачив таку можливість і оформив всі свої надбання на людей з оточення – водіїв, секретарок, зіц-директорів та інших «шісток». Але тут є заковика – будь-який слідчий може спитати у цих «володарів»: а звідки гроші у скромних водіїв, секретарок тощо на таке багатство? І тоді все «нажитое непосильным трудом» буде конфісковано, які б хитрі «схеми» не вигадував пан Дубінський.
Саме тому він і вигадав виграшний, як йому здається, варіант – все своє майно вирішено переоформити на такого собі Олександра Плахотніка з Кам’янського. Плахотнік очолює у рідному місті організацію партії «Батьківщина», також він є законним чоловіком Олени Плахотнік, яка віднедавна стала головою Дніпропетровської обласної організації цієї політичної сили. Політична кар’єра Плахотніка в Кам’янському не склалася – він та його партія вщент програли останні і президентські, і парламентські, і місцеві вибори. Ось вже кілька років він тісно співпрацює з братами Дубінськими, він та його люди задіяні у різних схематозах по освоюванню бюджетних грошей. Саме завдяки Дубінському Плахотнік досить успішно тікає від військкомату та навіть умудряється виїжджати за кордон, де проводить час на баскетбольних матчах клубу «Прометей», який належить тому ж Дубінському.
Виникає питання – чому саме Плахотніку Дубінський вирішив відписати своє багатство? Відповідь дуже проста – ще з середини 90-х років минулого століття пан Олександр займається різними видами бізнесу, тому у разі чого зможе пояснити слідчим, звідки в нього раптом з’явилися величезні статки. Бізнес у нього, слід зазначити, був безхмарним – адже «дахував» його татусь Плахотніка, Олег Миколайович, який у 90-ті займав посаду заступника мера Дніпродзержинська.
Тепер Володимиру Дубінському залишається лише сподіватись, що Олександр Плахотнік буде добре сторожити його майно та, не дай Бог, не «кине» і не привласнить багатство, яке звалилося на нього, поки справжній власник буде або за гратами, або переховуватись від правосуддя. «Кине» чи не «кине» – вгадати важко, ми не знаємо всіх тонкощів біографії пана Олександра та чи є в ній факти привласнення чужого.
Але нам став відомий досить цікавий факт з біографії його татуся, того самого, що у 90-ті був віце-мером Дніпродзержинська. Тоді він разом з місцевими бізнесменами, відомою єврейською родиною Б. (з етичних міркувань не будемо розголошувати їх прізвище) заснували хлібопекарню «Моравія». Як часто буває у таких випадках, гроші давала родина Б., вона ж організувала виробництво та продаж, а пан Олег Плахотнік «вирішував питання» з владою, податківцями та правоохоронцями. І прийшов час, коли Плахотнік-старший «кинув» родину Б. та привласнив собі «Моравію». Тоді був гучний скандал, судові тяганини, справа навіть дійшла до Києва, а в українських газетах писали, що «Дніпродзержинськ – це майже Чикаго 30-х років». Саме після цієї брудної історії Олег Плахотнік був вимушений піти з посади віце-мера, більше у владі він ніколи не працював.
У біографіях батька та сина Плахотніків є дещо схоже: і той, і інший працювали віце-мерами і пішли у відставку зі скандалами, обидва очолювали «Міськводоканал» і теж безславно пішли з цієї посади. Обом бізнесмени довірили своє майно: старшому – родина Б., молодшому – родина Д. Аж цікаво, чи й у подальшому у біографіях батька і сина будуть співпадіння? Адже кажуть у народі, що яблуко від яблуні недалеко падає.
Джерело: https://www.hirchytsya.com.ua/khranytel-skarbiv-skandalnykh-brativ-z-dn….

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *