До уваги водіїв електрокарів: в Україні готують масове відкриття зарядних станцій на АЗС

В Україні цього року на автозаправних комплексах масово відкриватимуться установки швидкої зарядки транспорту. Про це в інтерв’ю агентству “Укрінформ” заявив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Герус.

За його словами, на основних автомагістралях вже відкрилися понад 50 таких установок.

“Це означає, що якщо хтось на електромобілі їде з Києва до Львова, в нього буде де заправитися дорогою. І заправка не триватиме багато часу, це можна буде зробити менш ніж за годину”, – зазначив Герус.

Крім того, в містах з’являтиметься більше електробусів для громадського транспорту, а отже, в межах міста електрозарядних станцій буде більше.

“У нас спрощено процедури щодо використання земельних ділянок для електрозарядних станцій. Діють пільги щодо підключення до електричних мереж об’єктів, де є такі установки. І є також норми, що стосуються громадського електротранспорту. Передбачено можливості підзарядки там, де є паркувальні місця. Все це дуже важливо “, –  підсумував нардеп.

Нагадаємо, за даними “Укравтопрому”, в квітні українці купили та вперше зареєстрували 2128 електричних автомобілів, що є на 12% більше, ніж у березні. Кількість нових машин на ринку електрокарів обвалилася на 14% у квітні, до 453 авто.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *