У Дніпрі затримали керівництво окружної прокуратури на величезному хабарі

НАБУ затримало у Дніпрі керівника Слобожанської окружної прокуратури Олега Катеба та його заступника Станіслава Батрака на хабарі в 132 тисячі доларів.

Про це повідомляє “Дніпро Оперативний“, посилаючись на журналіста Олексія Таймурзіна.

Деталі затримання Катеби та Батрака співробітниками Національного антикорупційного бюро України наразі не встановлені.

Перший раніше працював заступником керівника Кам’янської (тоді ще Дніпродзержинської) місцевої прокуратури. У 2015 році Катеба претендував на посаду у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Батрак провів свою кар’єру у прокуратурі Дніпропетровської області. У 2016 році, заповнюючи анкету доброчесності, він вказав, що не вчиняв корупційних дій. У 2020 році в обласній прокуратурі Батрак займався процесуальним керівництвом у досудових розслідуваннях, які ведуться Національною поліцією.

Як повідомляє телеграм-канал “Днепр Сейчас”, у гучній справі фігурують три прокурори та адвокат.

За попередньою інформацією, посадові особи Слобожанської окружної прокуратури Дніпра, за змовою з адвокатом вимагали неправомірну вигоду у розмірі 50% від загального прибутку компанії за рік, а це ~ 8 мільйонів грн за не перешкоджання здійсненню законної господарської діяльності та 160 000$ за закриття кримінального провадження , яке було сфальшовано раніше. Під час обшуку у затриманого керівника прокуратури вдома знайшли 500 000 $ готівкою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *