Підприємець хотів нажитися на військовій формі для бійців з Дніпропетровщини

26-річний директор товариства на Кіровоградщині не виконав умови договору в повному обсязі та привласнив 840 тисяч гривень.

Встановлено, що посадові особи одного із суб’єктів господарської діяльності уклали договір з виконкомом Криворізької міської ради на виготовлення та постачання військового одягу для бійців Збройних сил України. Міськрада перерахувала постачальнику передоплату – 9 млн гривень. Не виконавши замовлення у повному обсязі, директор товариства перевів частину отриманих коштів на власні банківські рахунки.

12 травня на підставі ухвал суду правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання керівництва товариства та безпосередньо на підприємства. Були виявлені комплекти зимової та літньої форми, документи, банківські картки та мобільні телефони.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також проведено обшук за місцем мешкання одного з директорів товариства, який перевіряється на причетність до зазначеного злочину. Правоохоронці вилучили 206 набоїв різного калібру. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

нажився на постачанні військової форми:  директору одного з товариств криворізькі поліцейські повідомили про підозру

Слідчі дії проводилися Криворізьким районним управлінням поліції спільно зі Службою безпеки України в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Криворізької центральної окружної прокуратури.

Триває досудове слідство.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *