Рецепт дня: Картопляні рулетики зі шкварками

Використовувати шкварки варто як добавку до вареників, і як начинку для випічки. Повірте, результат буде дуже смачним. Апетитні картопляні рулетики зі шкварками – яскравий тому приклад.

Замісіть ніжне тісто з відвареною картоплею та обсмажте підчеревок. Так у вас буде все готове для формування ідеальних рулетиків, які можуть послужити швидким перекусом, відмінним обідом і навіть ситною вечерею. До ранкового чаю вони теж смакуватимуть!

Невелика хитрість. Щоб вам було легше натирати картоплю, радимо її трохи недоварити. Це полегшить процес. Також спочатку змастіть терку соняшниковою олією і потім переходьте до роботи з картоплею.

Складові
Картопля 300 г, Пшеничне борошно 280 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка, Крахмаль 1 ст. л., Сметана 1 ст. л., Вершкове масло 40 г, Яйце 3 шт., Цибуля 2 шт., Підчеревок 200 г, Молоко за смаком.

Приготування
1. Відварюємо картоплю в трохи підсоленій воді. Даємо їй охолонути і очищаємо від шкірки. Натираємо картоплю на дрібній тертці.

2. В окремій ємності з’єднуємо пшеничне борошно з крохмалем. Добре перемішуємо. Всипаємо їх до відвареної картоплі. Вбиваємо до отриманої маси 2 яйця. Додаємо сіль, сметану та розтоплене вершкове масло. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно нарізаємо її та підчеревок. Обсмажуємо сало, доки не витопиться весь жир. Додаємо до нього цибулю. Обсмажуємо все до золотистості.

4. Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. Додаємо зелень до підчеревка. Солимо, перчимо і перемішуємо. Готуємо ще 2 хвилини. Забираємо сковороду з вогню.
5. Розкочуємо тісто в пласт завтовшки не більше 1,5 см. Викладаємо на його край начинку. Загортаємо все в рулет. Його край склеюємо за допомогою збитого яйця.

6. Розрізаємо рулет на шматочки розміром 5 см. Викладаємо їх у форму, змащену олією. Наносимо на тісто тонкий шар молока. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готово!

Подавати трохи остиглі рулетики варто зі сметаною, а також легким салатом зі свіжих овочів. Це ситно та смачно! Обов’язково приготуйте таку страву з ніжного картопляного тіста, начинивши його ароматними шкварочками. Вам точно сподобається!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *