Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський сметанний пиріг

Ніжний сметанний крем – чудова начинка для випічки, яка здатна підкорити своєю легкістю. Варто її правильно приготувати і всі рідні захочуть поласувати цим розкішним десертом. Побалуйте своїх домашніх, подавши до наступного чаювання італійський сметанний пиріг. Вони будуть у захваті!

Якщо вашим близьким подобаються цитрусові, надайте тісту неповторний аромат. Візьміть один крупний апельсин чи лимон. Добре помийте фрукт і натріть його цедру на дрібній тертці. 10 г такого інгредієнта буде достатньо, щоб десерт набув легкої цитрусової нотки.

Для приготування цих ласощів радимо використовувати форму для випікання розміром 20 на 14 см. У ній сметанний шар вийде дуже високим та пишним. Апетит прокинеться лише від одного погляду на цю випічку.

складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 1 скл., Цукор 1 скл. ,Сметана 200 г, Вершкове масло 200 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 1 ч. л.

Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з 0,5 скл. цукру. Збиваємо все до пишної світлої маси.

Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо останні в холодильник. Додаємо 1 жовток до вершкової маси, активно її збиваючи.

Всипаємо до отриманої маси борошно пшеничне і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто. Відокремлюємо від нього п’яту частину та поміщаємо її в морозилку. Решту тіста накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.

Готуємо начинку. Збиваємо охолоджені яєчні білки із сіллю. Поступово вводимо цукор, що залишився. Збиваємо все до стійких піків.

Поступово вводимо в білкову суміш сметану жирністю 20%, активно перемішуючи крем ложкою до однорідності.
Дістаємо тісто із холодильника. Розподіляємо його по дну та стінкам форми для запікання, формуючи бортики. Проколюємо тісто вилкою.

Потім викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її. Дістаємо тісто із морозильної камери. Натираємо його на великій тертці, присипаючи начинку.

Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Щоб верх пирога підрум’янився, а сметанна начинка піднялася, вистачить 20 хвилин у духовці. Перед подачею рекомендуємо почекати, доки випічка охолоне. Сметанний крем трохи осяде, тому ви зможете акуратно розрізати десерт на порційні шматочки.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

5 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

8 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

9 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

9 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

10 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

11 години ago