Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський сметанний пиріг

Ніжний сметанний крем – чудова начинка для випічки, яка здатна підкорити своєю легкістю. Варто її правильно приготувати і всі рідні захочуть поласувати цим розкішним десертом. Побалуйте своїх домашніх, подавши до наступного чаювання італійський сметанний пиріг. Вони будуть у захваті!

Якщо вашим близьким подобаються цитрусові, надайте тісту неповторний аромат. Візьміть один крупний апельсин чи лимон. Добре помийте фрукт і натріть його цедру на дрібній тертці. 10 г такого інгредієнта буде достатньо, щоб десерт набув легкої цитрусової нотки.

Для приготування цих ласощів радимо використовувати форму для випікання розміром 20 на 14 см. У ній сметанний шар вийде дуже високим та пишним. Апетит прокинеться лише від одного погляду на цю випічку.

складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 1 скл., Цукор 1 скл. ,Сметана 200 г, Вершкове масло 200 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 1 ч. л.

Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з 0,5 скл. цукру. Збиваємо все до пишної світлої маси.

Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо останні в холодильник. Додаємо 1 жовток до вершкової маси, активно її збиваючи.

Всипаємо до отриманої маси борошно пшеничне і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто. Відокремлюємо від нього п’яту частину та поміщаємо її в морозилку. Решту тіста накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.

Готуємо начинку. Збиваємо охолоджені яєчні білки із сіллю. Поступово вводимо цукор, що залишився. Збиваємо все до стійких піків.

Поступово вводимо в білкову суміш сметану жирністю 20%, активно перемішуючи крем ложкою до однорідності.
Дістаємо тісто із холодильника. Розподіляємо його по дну та стінкам форми для запікання, формуючи бортики. Проколюємо тісто вилкою.

Потім викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її. Дістаємо тісто із морозильної камери. Натираємо його на великій тертці, присипаючи начинку.

Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Щоб верх пирога підрум’янився, а сметанна начинка піднялася, вистачить 20 хвилин у духовці. Перед подачею рекомендуємо почекати, доки випічка охолоне. Сметанний крем трохи осяде, тому ви зможете акуратно розрізати десерт на порційні шматочки.

Олена

Recent Posts

Гороскоп на 17 жовтня 2025 року

Сьогоднішній день сповнений яскравої енергії та великих амбіцій! Зірки надихають нас мріяти сміливіше, але водночас…

3 хв. ago

На Дніпропетровщині спалахнув житловий будинок

Увечері 16 жовтня, на вулиці Варшавській у Павлограді, виникла пожежа. Горів дах одноповерхового житлового будинку…

5 хв. ago

На Дніпропетровщині зник 11-річний хлопчик

Павлоградські правоохоронці розшукують 11-річного Богдана Огли. 9 жовтня хлопець пішов із дому, і наразі його…

7 хв. ago

Мешканець Дніпропетровщини готував теракти на Львівщині

Слідчі Служби безпеки завершили досудове розслідування стосовно ворожого поплічника – 33-річного мешканця Кривого Рогу. Він…

14 хв. ago

У Кам’янському районі вантажівка влетіла в дерево: постраждав водій

Вдень 16 жовтня,  поблизу села Мишурин Ріг Кам’янського району, сталася ДТП. Водій вантажного автомобіля MAN…

44 хв. ago

На Дніпропетровщині пара обнесла клумби у популярному парку (відео)

У Кривому Розі в об'єктив камери спостереження потрапили хлопець та дівчина, які розграбували клумби у…

1 годину ago