Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський сметанний пиріг

Ніжний сметанний крем – чудова начинка для випічки, яка здатна підкорити своєю легкістю. Варто її правильно приготувати і всі рідні захочуть поласувати цим розкішним десертом. Побалуйте своїх домашніх, подавши до наступного чаювання італійський сметанний пиріг. Вони будуть у захваті!

Якщо вашим близьким подобаються цитрусові, надайте тісту неповторний аромат. Візьміть один крупний апельсин чи лимон. Добре помийте фрукт і натріть його цедру на дрібній тертці. 10 г такого інгредієнта буде достатньо, щоб десерт набув легкої цитрусової нотки.

Для приготування цих ласощів радимо використовувати форму для випікання розміром 20 на 14 см. У ній сметанний шар вийде дуже високим та пишним. Апетит прокинеться лише від одного погляду на цю випічку.

складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 1 скл., Цукор 1 скл. ,Сметана 200 г, Вершкове масло 200 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 1 ч. л.

Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з 0,5 скл. цукру. Збиваємо все до пишної світлої маси.

Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо останні в холодильник. Додаємо 1 жовток до вершкової маси, активно її збиваючи.

Всипаємо до отриманої маси борошно пшеничне і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто. Відокремлюємо від нього п’яту частину та поміщаємо її в морозилку. Решту тіста накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.

Готуємо начинку. Збиваємо охолоджені яєчні білки із сіллю. Поступово вводимо цукор, що залишився. Збиваємо все до стійких піків.

Поступово вводимо в білкову суміш сметану жирністю 20%, активно перемішуючи крем ложкою до однорідності.
Дістаємо тісто із холодильника. Розподіляємо його по дну та стінкам форми для запікання, формуючи бортики. Проколюємо тісто вилкою.

Потім викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її. Дістаємо тісто із морозильної камери. Натираємо його на великій тертці, присипаючи начинку.

Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Щоб верх пирога підрум’янився, а сметанна начинка піднялася, вистачить 20 хвилин у духовці. Перед подачею рекомендуємо почекати, доки випічка охолоне. Сметанний крем трохи осяде, тому ви зможете акуратно розрізати десерт на порційні шматочки.

Олена

Recent Posts

Кам’янський депутат провів зустріч із городянами

Днями депутата Антон Гусєв провів чергову зустріч с мешканцями 4-го мікрорайону та обговорив актуальні питання…

16 хв. ago

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

19 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

20 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

20 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

21 годину ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

22 години ago