Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський сметанний пиріг

Ніжний сметанний крем – чудова начинка для випічки, яка здатна підкорити своєю легкістю. Варто її правильно приготувати і всі рідні захочуть поласувати цим розкішним десертом. Побалуйте своїх домашніх, подавши до наступного чаювання італійський сметанний пиріг. Вони будуть у захваті!

Якщо вашим близьким подобаються цитрусові, надайте тісту неповторний аромат. Візьміть один крупний апельсин чи лимон. Добре помийте фрукт і натріть його цедру на дрібній тертці. 10 г такого інгредієнта буде достатньо, щоб десерт набув легкої цитрусової нотки.

Для приготування цих ласощів радимо використовувати форму для випікання розміром 20 на 14 см. У ній сметанний шар вийде дуже високим та пишним. Апетит прокинеться лише від одного погляду на цю випічку.

складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 1 скл., Цукор 1 скл. ,Сметана 200 г, Вершкове масло 200 г, Сіль 1 дріб., Розпушувач 1 ч. л.

Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з 0,5 скл. цукру. Збиваємо все до пишної світлої маси.

Відокремлюємо жовтки від білків. Відправляємо останні в холодильник. Додаємо 1 жовток до вершкової маси, активно її збиваючи.

Всипаємо до отриманої маси борошно пшеничне і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто. Відокремлюємо від нього п’яту частину та поміщаємо її в морозилку. Решту тіста накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.

Готуємо начинку. Збиваємо охолоджені яєчні білки із сіллю. Поступово вводимо цукор, що залишився. Збиваємо все до стійких піків.

Поступово вводимо в білкову суміш сметану жирністю 20%, активно перемішуючи крем ложкою до однорідності.
Дістаємо тісто із холодильника. Розподіляємо його по дну та стінкам форми для запікання, формуючи бортики. Проколюємо тісто вилкою.

Потім викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її. Дістаємо тісто із морозильної камери. Натираємо його на великій тертці, присипаючи начинку.

Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Готово!

Щоб верх пирога підрум’янився, а сметанна начинка піднялася, вистачить 20 хвилин у духовці. Перед подачею рекомендуємо почекати, доки випічка охолоне. Сметанний крем трохи осяде, тому ви зможете акуратно розрізати десерт на порційні шматочки.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

5 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

6 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

7 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

8 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

8 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

9 години ago