Житель Дніпропетрощини у соцмережах підтримував найманців «вагнер»

Житель Дніпропетровської області у соцмережах поширював російську пропаганду та підтримував найманців «вагнер». Про це повідомляє “Дніпро Оперативний” із посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.

Мешканець Новомосковська, колишній комерсант, у соцмережах виправдовував воєнні злочини росіян та особливо був прихильний до «вагнерівці» та «кадирівців», тому він часто публікував відео за їх участю.

Він спілкувався у російських чатах з тими, хто підтримує війну, слухав пропагандистів, у своїх постах схвалював дії путіна та чекав, що армія рф скоріше прийшла у Дніпропетровську область.

Співробітники СБУ затримали прихильника росії та вилучили у нього комп’ютер та мобільні телефони. Йому повідомили про підозру за ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Незважаючи на оголошену підозру, чоловік продовжував розповсюджувати російську пропаганду, тепер колаборанта тримають під вартою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *