Рецепт дня: Вівсяний пиріг з капустою

Для бажаючих мати гарну та підтягнуту фігуру до літа вівсяний пиріг з капустою – справжній порятунок. Це дуже апетитна страва, яка дозволить смачно харчуватися, одночасно скидаючи зайву вагу.

Така корисна випічка без борошна зможе швидко наситити ваш організм, вгамуючи почуття голоду. А найважливіше — те, що хоч цей пиріг і дієтичний, він може похвалитися своїм чудовим смаком.

Цю страву можна готувати як із молодою, так і зі старою капустою. Якщо ви зупинили свій вибір на другому варіанті, після нарізки овоча вдайтеся до маленької хитрості. Додайте до нашаткованої капусти 2 дрібки солі. Потім добре помніть її руками. В даному випадку капуста у вівсяному пирозі буде неймовірно м’якою, залишаючись при цьому трохи хрумкою.

Складові
Капуста білокачанна 400 г, Вівсяні пластівці 100 г, Молоко 150 мл, Чорний перець (мелений) за смаком, Орегано 1 ч. л., Яйце 3 шт., Розпушувач 1 ч., Сіль 1 ч.л., Сир твердий 40 г.

Приготування
1. У глибокій ємності з’єднуємо 2 яйця з молоком будь-якої жирності. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та сушений орегано. Перемішуємо усі інгредієнти.

2. До яєчно-молочної суміші всипаємо пластівці та розпушувач. Перемішуємо все вінчиком. Залишаємо на 10-15 хвилин для набухання вівсяних пластівців. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Додаємо її в яєчну суміш. Ретельно все перемішуємо.

3. Застилаємо форму пергаментом. Викладаємо в неї масу з капусти та вівсянки, рівняючи верх лопаткою.

4. Натираємо на дрібній тертці сир. Додаємо до нього яйце. Ретельно все перемішуємо. Змащуємо отриманою сумішшю капусту, рівномірно розподіляючи її лопаткою.

5. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!

Перед початком приготування цього смачного пирога, переконайтеся, що у вас є придатні вівсяні пластівці. Вони мають бути великими. Купуйте для такої страви вівсянку довгого варіння. Адже вона найкорисніша. До речі, подавати готовий пиріг краще з ніжним йогуртовим соусом. Для цього з’єднайте в чаші блендера 50 г сиру фета зі свіжим огірком та гілочкою кропу. Додайте 1 скл. грецький йогурт. Ретельно збийте всі інгредієнти до однорідності. Відправте соус на 20 хвилин в холодильник. А потім презентуйте його рідним разом із ароматним вівсяним пирогом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *