Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Вершковий суп із консервованого горошку

Якщо у вас вдома є банка горошку, миттю беріться до варіння смачної першої страви. Ви будете у захваті від цього вершкового супу із консервованого горошку та локшини за ніжний смак, дешевизну складових та простоту приготування. Адже, погодьтеся, класичний гороховий суп треба варити ну занадто довго.

А ось на приготування супчика за рецептом нижче у вас піде від 20 до 30 хвилин. А якщо ще у вас завалявся готовий бульйон — то взагалі чудово! Він надасть готовій страві додаткової ситості та збагатить наваристим ароматом. Якщо ні, не біда: на воді теж дуже смачно. Загалом, запам’ятовуйте безпрограшну ідею для обіду нашвидкуруч, і ваша сім’я не втомиться вам за це дякувати.

Якщо любите смачно поїсти, але не любите тривалого куховарства, вершковий суп з консервованого горошку – ваша паличка-виручалочка. Корисно та недорого, смачно та апетитно. Щоб все вийшло як треба, купуйте якісний плавлений сир, щоб при помішуванні в супі розчинявся без залишку. Якщо у вас немає консервованого горошку, але є свіжий заморожений, готуйте з ним. У такому разі термін варіння варто трохи продовжити. Спробуйте.

Складові
Консервований горошок 240 г, Картопля 3 шт., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Вода 3 л, Плавлений сир 200 г, Локшина 100 г, Сушений кроп 1 ч. л., Сушений часник 0,5 ч.л., Сіль 1 ч.л., Чорний перець мелений за смаком.

Приготування
1. Очистіть велику цибулю від лушпиння і наріжте її дрібними кубиками. Потім натріть моркву на середній тертці. У каструлю, в якій плануєте варити суп, налийте олію.

2. Далі відправте туди подрібнені овочі. Пасеруйте все до готовності, постійно помішуючи. Морква з цибулею повинні злегка обм’якнути і розкрити свій характерний приємний аромат. Потім влийте в каструлю 2,5-3 літри гарячої води, перемішайте ложкою і залиште варитися на середньому вогні під кришкою.

3. Тим часом очистіть та поріжте картоплю дрібними кубиками. Відправте її в киплячий суп і нехай вариться близько 10-12 хвилин.

4. Плавлений сир наріжте довільними кубиками або натріть на тертці. Відправте сирну заготівлю в каструлю, посоліть за смаком і перемішайте.
5. Насамкінець всипте яєчну локшину, а через 2 хвилини – консервований горошок.

6. Тепер додайте до супу чорний мелений перець, сушений кріп із часником. Залишіть суп варитись ще на 3–4 хвилини під кришкою. Готово! Подавайте гарячим.

Цей рецепт в першу чергу розрахований на тих, хто не хоче втрачати півдня на варіння борщу, розсольника або навіть звичайного овочевого бульйону. Тут же все почистили та зварили. Навіть сковорідку забруднити не доведеться. Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському облаштовують три бомбосховища (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Минулого року на баланс КП «Добробут» були передані…

9 години ago

У парку Кам’янського відзначать День матері

11 травня до Дня матері Центральний міський парк Кам'янського запрошує наших любих матусь на святковий…

10 години ago

Сьогодні у Кам’янському може не працювати вуличне освітлення

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "НЕК «Укренерго» повідомляє, що сьогодні, 08 травня, до…

11 години ago

У Кам’янському потрійне ДТП на Дорожній (відео)

Аварія сталася сьогодні, 8 травня, у Кам'янському, у селищі Будівельників. Дорожня пригода потрапила на камери…

11 години ago

“Молода Бджола” оголошує у Кам’янському конкурс «Моя мама – найкраща»

Раді оголосити про старт конкурсу «Моя мама – найкраща»! Запрошуємо юних митців взяти участь у…

11 години ago

День пам’яті та перемоги над нацизмом: Дніпропетровщина вшановує жертв Другої світової

На Дніпропетровщині в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій вшанували жертв війни.…

12 години ago