Надзвичайні події, що трапилися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  51 оперативно-рятувальний виїзд, з них: 27 разів на пожежі, 2 з яких в іншому районі виїзу; 11 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 9 разів на інформацію про подію не підтвердилась;  2 рази на хибне спрацювання АПС; по 1 разу на ідентифікакацію ВНП та підгорання їжі. За минулий тиждень було врятовано 8 осіб, загиблих та травмованих не було.

 

 

Користуючись можливістю хотілося б звернути увагу громадян на показники статистики щодо пожеж в природних екосистемах. Адже беручи до уваги той факт, що станом на 22 травня 2023 року на території Кам’янського району виникло 107 пожеж в природних екосистемах, під час яких було знищено більше 104 га сухої рослинності. Загалом під профілактичних рейдів приватними житловими секторами району було складено 7 адміністративних протоколів на винних, у випалюванні сухої рослинності та її залишків, осіб, за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нагадуємо, згідно чинного законодавства, під час дії воєнного стану, за випалювання сухостою або сміття передбачено не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність. Тож не наражайте ні себе, ні інших на небезпеку та дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

15 травня о 20:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання легкового автомобіля на проспекті Свободи Південного району міста Кам’янське. За викликом було негайно направлено чергове відділення вогнеборців міста Кам’янське. По прибуттю рятувальників до місця події було встановлено, що займання виникло в моторному відсіці автомобіля «Opel». Вогонь швидко охопив моторний відсік та перекинувся на салон легковика. Внаслідок пожежі було пошкоджено моторний відсік та салон транспортного засобу на загальній площі 2 кв.м. Займання ліквідовано о 20:21. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції. Загалом до місця виклику залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

20 травня о 17:37 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання, що виникло на території приватного домоволодіння, розташованого на вулиці Чорновицька Дніпровського району міста Кам’янське. За викликом направлено рятувальників міста у складі двох чергових відділень. На момент прибуття співробітників ДСНС, полум’я охопило будівлю гаража, всередині якого знаходився легковий автомобіль та інше майно власника. Вогнем пошкоджено стіни будівлі, легковик «Nissan Leaf», мопед та велосипед на загальній площі 12 кв.м. Займання ліквідовано о 18:50. Загиблих та травмованих немає. Причину пожежі встановлюють слідчі національної поліції. До гасіння пожежі залучено 13 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки міста.

Шановні громадяни! Цього тижня рятувальники хочуть нагадати вам про дотримання вимог пожежної безпеки у транспортних засобах. Велика частина власників, які витратили серйозні суми на придбання свого автомобіля, мало замислюються про пожежну безпеку транспортного засобу, в той час як загоряння не є рідкісним явищем. Пам’ятайте, що головним засобом пожежогасіння для автомобіля є вогнегасник – згідно правил пожежної безпеки України ними повинні бути обладнані всі автомобілі в не залежності від марки і функціонального призначення. Якщо ви виявили вогнище загоряння або задимлення в своєму автомобілі – негайно зупиніться, заглушіть двигун і поставте машину на ручне гальмо. За можливості роз’єднайте електричну мережу автомобіля, вийнявши ключ із замка запалювання. Визначте ваше поточне місце розташування і викличте пожежно-рятувальний підрозділ за номером «101».

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *