У Дніпропетровській області призначили нового омбудсмена регіону

У Дніпропетровській області відкривається регіональний офіс представника Уповноваженого Верховної Ради України з захисту прав людини. Омбудсменом у регіоні призначили Михайла Карпенка.

Про це повідомляє «Дніпро Оперативний», посилаючись на голову Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Сьогодні, 23 травня, нового омбудсмена Дніпропетровської області презентував уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець.

«Дякую за довіру, я добре розумію особливості регіону, його територіальне розміщення, всі виклики, які є з 2014 року. Ми вже сьогодні почали працювати, зробили деякі візити. Кожен готовий почути, визначити проблеми та всім допомогти», – сказав Михайло Карпенко.

У цій війні ми захищаємо не лише фізичні кордони України, а й право нашого народу на вільне та безпечне життя. Омбудсмен і є вартовим цих кордонів, наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Упевнений, ми разом плідно співпрацюватимемо у взаємодії з громадами. Запитань багато – це і допомога переселенцям, і питання поновлення, і робота закладів в області», – зазначив він.

За підтримки Дніпропетровської обласної ради буде визначено приміщення для організації Консультативного Центру з питань роботи представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та його штату співробітників. У Центрі здійснюватиметься прийом громадян області, які потребують допомоги у захисті своїх прав.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *