Колишній кам’янчанин про чиновників та банкірів

Днями мешканці Кам’янського взнали про черговий крок вищої влади України «назустріч людям» – відтепер громадянам, які мають борги та несплачені штрафи, заблокують банківські картки.

Сьогодні коментарій з цього приводу дав професійний юрист, екс-нардеп з Кам’янського Віталій Купрій, якому теж довелось зіткнутися з цим ганебним явищем.
«У моєї матері Приватбанк з виконавчою службою арештували соціальний рахунок куди надходить пенсія і матеріальна допомога.
Я в понеділок направив в ці установи адвокатський запит щоб з’ясувати причини. І щоб Ви думали. Сьогодні Приватбанк шле мені на електронку відповідь і пропонує перейти по посиланню щоб знати підстави. Я кліка, а там… пустота!!! Не маю слів. Тварини!
Порушили конституційні права пенсіонерки, людини із інвалідністю. І ще адвоката по суті послали на …
Я подзвонив у банк. Разів 5 автовідповідач лякав мене що мою розмову записують, а потім коли дізналися що я адвокат, то сказали що передзвонять через 10 хвилин. Чекаю 3 години!!!
Це позиція нашої держави! Люди ніхто, правий чиновник!», – пише Купрій у соцмережах.
Сьогодні в нашу редакцію зателефонувала кам’янчанка-пенсіонерка та повідомила, що їй також заблокували банківську картку. Звернення в виконавчу службу нічого не дало – там поки що не можуть знайти електронну комунікацію з банком, щоб хоча б частково розблокувати кошти.
А в нас є кілька питань з приводу блокувань карток.
Перше. Кошти, які знаходяться на карті громадянина України, є його ПРИТВАТНОЮ ВЛАСНІСТЮ, яка, як відомо, є НЕДОТОРКАНОЮ, і позбавити людину власності (або ж накласти на неї арешт) можна лише за рішенням суду. Чи є судові рішення про позбавлення власності у відношенні громадян, яким заблокували картки? Якщо є – то де вони, ці рішення, і чи приймались вони у присутності громадянина або ж його представника-адвоката? А якщо ні – то чи зреагує поліція і прокуратура на те, що чиновники та банкіри порушують Конституцію України, яка гарантує недоторканність приватної власності?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *