На Дніпропетровщині судитимуть агента, який передавав інформацію представнику генштабу зс рф

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Дніпро за фактом вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, в період повномасштабного вторгнення військовослужбовців рф в Україну  водій одного з приватних підприємств добровільно погодився на співпрацю зі співробітником головного управління генштабу зс рф.

На виконання завдань російського куратора чоловік збирав та передавав через месенджер «Telegram» точні координати місцезнаходження радіолокаційних станцій та блокпостів Сил територіальної оборони ЗСУ на території Дніпропетровської області. Тим самим надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти власної держави.

Обвинувачений з використанням програми Google Maps повідомляв ворогу точне розташування об’єктів критичної інфраструктури, зокрема тягових та електропідстанцій.

Ворожого інформатора затримали у січні 2023 року під час виконання чергового завдання представника держави-агресора. У нього вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *