Рецепт дня: Цукрові булочки «Комета»

Не знаєте, що подати до чаю? Випікайте ароматні цукрові булочки. Ця казково смачна випічка – чудове доповнення до чашки гарячого чаю. До того ж з її приготуванням упорається будь-яка господиня.

Незважаючи на те, що булочки дріжджові, їхнє випікання — дуже простий і водночас захоплюючий процес. Робота з тістом не викличе у вас жодних труднощів, якщо ви дотримуватиметеся нашої покрокової інструкції, в якій все гранично доступно і неймовірно легко.

Щоб зробити смак булочок цікавішим, ви можете наповнити їх джемом. Для цього змастіть коржі з тіста не вершковим маслом, а фруктовою заготовкою. Булочки з такою начинкою точно припадуть до душі всім ласунам.

Складові
Молоко 100 мл, Вода 100 мл, Дріжджі 1 ч. л., Соняшникова олія 100 мл, Цукор 6 ст. л., Вершкове масло за смаком, Сіль 1 ч. л., Пшеничне борошно 500 г, Яйце 1 шт.

Приготування
1. У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко та 100 мл соняшникової олії. Вливаємо теплу воду.

2. В окремій ємності збиваємо яйце з 4 ст. л. цукру. Вливаємо отриману суміш до молока. Додаємо сіль та сухі дріжджі. Ретельно все перемішуємо. Залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.

3. Всипаємо просіяне пшеничне борошно в дріжджову суміш. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником та прибираємо у тепло на 30 хвилин. Обминаємо тісто. Залишаємо його ще на півгодини.

4. Розкочуємо тісто в ковбаску. Нарізаємо її на невеликі шматочки однакового розміру, формуємо з них кулі. Розкочуємо їх у коржик. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Присипаємо коржі цукром.

5. Робимо за допомогою ножа надсічку (від серединки до краю). Звертаємо коржик у конус.

6. Викладаємо майбутні булочки на лист, застелений пергаментом. Залишаємо їх на 15 хвилин при кімнатній температурі.

7. Відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Дайте булочками трохи охолонути, а потім щедро посипте їх цукровою пудрою. М’яка випічка, яка просто тане в роті, готова!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *