Рецепт дня: Свинячі реберця в медовому соусі

Що-що, а готувати ребра виходить не у кожного. Начебто і купили чудовий м’ясистий шматок, а на виході — одні кістки. І м’ясо якесь гумове, сухе. Якщо ви практично здалися, то доля дає вам другий шанс, а точніше ми пропонуємо найпростіший рецепт. Це свинячі реберця в медовому соусі, які здатні підкорити будь-кого.

Вас здивує те, що м’ясо зовсім не треба маринувати. Секрет його соковитості в тому, що ребра попередньо слід відварити з овочами та спеціями. А потім досить змастити пікантним соусом і відправити в духовку. Таке м’ясо неймовірно ніжне, із приємним пряно-солодкуватим присмаком.

Складові
Свинячі ребра 2 кг, Цибуля 2 шт., Морква 2 шт., Імбір 30 г, Лавровий лист 3 шт., Сіль 2 ч. л., Перець запашний 3 шт., Коріандр1 ч. л., Соєвий соус 100 мл, Томатна паста 50 г, Олія 50 мл ,Мед 100 г, Чесник 6 зуб., Переці чилі за смаком.

Приготування
1. Помийте ребра та розріжте на великі шматки. Складіть їх у велику каструлю, додайте цілі очищені цибулини, моркву, пластинки імбиру, лавровий лист, сіль, перець та коріандр. Залийте водою, щоб вона повністю покрила м’ясо і варіть 40 хвилин.

2. Поки ребра варяться, приготуйте глазур. Для цього змішайте соєвий соус, томатну пасту, олію та рідкий мед. Подрібніть перець чилі та додайте до соусу, туди ж видавіть часник. Перемішайте до однорідності.

3. Застеліть лист пекарським папером і розкладіть варені реберця. Змастіть їх з усіх боків великою кількістю соусу. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте м’ясо 15 хвилин з конвекцією.

Що вам особливо сподобається, то це швидкість приготування. Буквально за годину ароматні масні реберця вже на столі. За цей час можна ще й гарнір приготувати або салатик покришити. Стіл накритий, пригощайтеся!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *