Рецепт дня: Швидкий десерт із зефіром та ківі

Нема бажання возитися з духовкою і чекати, поки солодка страва застигне в холодильнику? Приготуйте швидкий десерт із зефіром та ківі, який не потребує ні випікання, ні використання желатину. Достатньо поєднати в піалці або в гарному келиху три основні інгредієнти — і фантастичні ласощі готові! Такий швидкий десерт буде чудовим частуванням для малюків. І привд його приготувати є – День захисту дітей.

Цукор до цієї страви додавати не доведеться. Усі його функції виконує зефір. Кислинку цьому частуванню дарує доданий фрукт, тому ківі — відмінний вибір. З ним десерт виходить не нудотним, свіжим і дуже яскравим! А поєднує ці інгредієнти сметана, яка дарує готовій страві легкість та ніжність. Для цього частування радимо брати кисломолочний продукт жирністю 15-20%, щоб отримати максимально насичений смак та потрібну консистенцію.

Для приготування однієї порції цієї смачної солодкої страви вам знадобиться зефір. Двох штучок буде достатньо. Головне – використовуйте повноцінний зефір, який складається з половинок. В іншому випадку його не вистачить для надання необхідної насолоди цьому домашньому десерту.

Складові
Зефір 2 шт., Сметана 4 ст. л., Ківі 2 шт.

Приготування
1. Розділіть зефір на половинки. Наріжте кубиками не більше 1 см.

2. Очистіть ківі від шкірки. Також наріжте його кубиком. Спершу змастіть дно піалки невеликою кількістю сметани. Потім викладіть половину загальної кількості зефіру. Зверху розмістіть трохи ківі. Змастіть все сметаною.

3. Потім викладіть шари із зефіру і фрукта, що залишився. Верх змастіть сметаною. Готово!

Прикрасити готовий десерт можна шматочками ківі або натертим на дрібній тертці шоколадом. Щоб страва по консистенції була схожа більше на морозиво, радимо відправити її на 20 хвилин у холодильник. Також ви можете їсти цей фруктовий десерт і одразу після приготування. У цьому випадку шматочки зефіру будуть більш щільними, оскільки вони не встигнуть розчинитись у сметані. До речі, готуючи цей десерт, ви можете додавати замість ківі ананас або ягоди. Полуниця, малина, смородина, ожина, а також вишня – ідеальні інгредієнти для таких зефірних ласощів. Адже вони зможуть подарувати йому необхідну кислинку та зробити десерт ще апетитнішим.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *