На Дніпропетровщині викрито російську інформаторку

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури мешканці м. Кривий Ріг повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштована жінка систематично збирала та надсилала ворогу через месенджер «Telegram» дані про розташування та переміщення військовослужбовців ЗСУ на території м. Кривого Рогу.

Інформаторка об’їжджала вулиці міста та здійснювала приховану відеофіксацію базування українських військових. При цьому вона відправляла як відеоматеріали, так і скріншоти з Google maps, на яких відмічала точки зосередження особового складу ЗСУ.

Ця інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці України.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігурантки вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку із доказами її причетності до протиправної діяльності.

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно зі  співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *