Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Десерт із переспілих бананів

Кожен із нас хоча б разів не розраховував із кількістю бананів, які купував, а потім не знав, що робити із залежалими. Адже і викидати не хотілося, і їсти дуже м’які фрукти також не було бажання. Обов’язково запишіть сьогоднішній рецепт, і з труднощами у подібній ситуації ви більше не зіткнетеся. Розповідаємо, як приготувати чудовий десерт із бананів, що переспіли.

Для цих смаколиків вам знадобиться фруктове пюре. Тому найкраще використовувати банани, що залежалися. Адже зробити однорідне пюре із м’якоті перестиглих фруктів дуже легко. Тоді на цьому етапі приготування вам доведеться докласти мінімум зусиль. До того ж смак готових солодощів буде неймовірно насиченим.

Щоб у вас вийшла ідеальна карамель, візьміть ємність із товстим дном. Це обов’язкова умова, адже тоді цукор ні в сотейнику, ні в сковороді не пригорить. І ви отримаєте казкову карамель гарного бурштинового кольору.

Складові
Банан 3 шт., Цукор 0,5 скл., Вода 2,5 ст. л., Вершки 120 мл, Згущене молоко 100 мл, Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л., Вершкове масло 1 ст. л.

Приготування
Очищаємо банани від шкірки. Мнемо їх м’якоть за допомогою виделки до стану пюре.

На сковороду із товстим дном всипаємо цукор. Вливаємо воду. Підігріваємо суміш, постійно помішуючи кулінарною лопаткою. Тримаємо цукор на вогні до його перетворення на коричневу рідку карамель. Потім додаємо в сковороду подрібнені банани. Перемішуємо до однорідності. Готуємо 2 хвилини. Потім прибираємо масу з вогню і даємо їй злегка охолонути.

Вливаємо в сотейник молоко. Додаємо згущене молоко і вершки. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Ретельно все перемішуємо.

Відправляємо сотейник на середній вогонь. Варимо молочну суміш до загусання, постійно її помішуючи вінчиком. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Добре все перемішуємо до однорідності. Забираємо отриману масу з вогню.

Перекладаємо вершкову суміш у ємність для презентації. Акуратно її рівняємо за допомогою кулінарної лопатки. Зверху викладаємо бананову карамель. Також рівняємо її. Відправляємо в холодильник на 2 години.

До речі, під час приготування вершкового шару можна використовувати ванільний екстракт. Він надасть готовому десерту приємного аромату.

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

6 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

6 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

6 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

7 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

7 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

7 години ago