Про це пише HealthLine.
Літня ягода містить чимало корисних речовин: харчові волокна, магній, калій, вітамін С і вітамін А, лікопен та інші каротиноїди.
Згідно з новим дослідженням вчених, опублікованим у Nutrients, вживання кавуна дійсно може допомогти зменшити ризик виникнення серцево-судинних хвороб та покращити якість дієти.
Під час дослідження, яке тривало з 2003 по 2018 роки, фахівці проаналізували дані людей, які часто споживали кавун. В результаті виявили, що в організмі була збільшена кількість поживних речовин.
Зокрема, завдяки лікопену у складі кавуна, знижується ризик розвитку серцево-судинних захворювань та передчасної смерті від цих хвороб.
Основна перевага й у тому, що калорійність кавуна – усього 30 кілокалорій на 100 грамів. Також у цього складі багато води та мало жирів, що є ідеальним варіантом перекусу для людей, які намагаються схуднути.
Також ягода допомагає знизити кров’яний тиск, м’язові болі, покращує травлення та здоров’я шкіри.
На добу лікарі та дієтологи рекомендують їсти дорослим до 500 грамів кавуна, а дітям – від 80 до 150 грамів.
Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…
У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…
У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…
Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…
Ніч у місті минула без надзвичайних подій. За інформацією начальника Дніпропетровської ОВА, вночі ворог атакував…
Основні правила дорожнього руху та безпечної поведінки на дорозі вивчили хлопці та дівчата разом з…