Рецепт дня: Яблучні кекси в кухлі

Японські кухарі користуються досить хитрою технікою, випікаючи порційний пиріг прямо у чашках. В результаті вони отримують пишні яблучні кекси в кухлі, ніжний смак яких просто вражає. Навіть не віриться, що на їхнє приготування йде всього 10 хвилин активного часу.

Щоб спекти ці повітряні ласощі, вам знадобляться жароміцні кружки або паперові стаканчини. Пам’ятайте, що в духовку не можна відправляти емальований посуд, який може потріскатись при різкому перепаді температури. Також заборонено випікати такі кекси у чашках зі сколами.

За бажання ви можете перед відправленням тіста в духовку посипати його дуже ароматною сумішшю, зробивши верхівку десерту ще апетитнішою. Для цього варто з’єднати цукор із меленою корицею. А якщо вас не можна назвати великим фанатом яблук, тоді можете поекспериментувати з добавками. Наріжте пластинками полуницю чи кубиками банани. Додайте ці або будь-які інші фрукти в тісто. Результат буде один – ароматні кексики, встояти перед якими нереально!

складові
Яйце 2 шт., Сіль1 дріб., Цукор 100 г, Вершкове масло 100 г, Пшеничне борошно 200 г, Розпушувач 10 г, Яблуко 2 шт., Кефір 100 мл.

Приготування
1. У миску вбиваємо яйця. Додаємо цукор, а також сіль. Збиваємо всі інгредієнти за допомогою вінчика.

2. Вливаємо кефір кімнатної температури та розтоплене вершкове масло, яке встигло охолонути. Ретельно все перемішуємо. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо густе однорідне тісто.

3. Змащуємо внутрішню частину кухлів невеликою кількістю олії. Наповнюємо їх тістом наполовину.

4. Промиваємо яблука та обсушуємо їх. Видаляємо серцевину. Акуратно нарізаємо фрукти часточками.
Викладаємо зверху на тісто яблука, легенько втискаючи їх. Відправляємо кухлі в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах. Готово!

Дістаньте чашки з духовки і залиште їх на решітці при кімнатній температурі. Потім посипте кекси, що злегка охолонули, цукровою пудрою. Презентувати цей яблучний десерт слід прямо у кухликах. Така оригінальна подача неодмінно сподобається вашим близьким. Адже це дуже незвично і дуже зручно.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *