Рецепт дня: Рум’яні кульки з кабачків

Кульки з кабачків – це проста, але дуже смачна та красива закуска. Вона цілком підійде як для скромної сімейної вечері, так і для великої компанії. Смажиться швидко, а для її приготування необхідні доступні бюджетні продукти. Готові кабачкові кульки виходять дуже ніжними та соковитими, з апетитною рум’яною скоринкою.

Це відмінний рецепт для тих, кому набридли звичайні смажені кабачки або оладки з них. Примітно, що цю апетитну закуску із задоволенням їдять не лише дорослі, а й діти. Рум’яні кабачкові кульки чудово поєднуються з будь-яким гарніром, будь то каші, макарони або картопля.

У середньому кількість зазначених інгредієнтів розрахована на 5-6 порцій. В кінці приготування викладіть готові кульки на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру. Подавати бажано теплими. Ми рекомендуємо доповнити закуску сметаною або домашніми соусами.

складові
Кабачок 300 г, Цибуля 1 шт., Твердий сир 50 г, Яйце 1 шт., Пшеничне борошно 50 г, Розпушувач 5 г, Панірувальні сухарі 50 г, Олія 100 мл, Мускатний горіх 1 дріб., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Зелень1 пуч.

Приготування
1. Молоді кабачки промийте, обсушіть та натріть на середній тертці. Сік відіжміть. Якщо кабачки старі, попередньо очистіть їх від шкірки.

2. Цибулю також очистіть і дрібно наріжте. Сир натріть на середній тертці. У мисці з’єднайте терті кабачки, цибулю, сир, подрібнену зелень, мускатний горіх, панірувальні сухарі, борошно та розпушувач.

3. Додайте збите яйце, сіль, перець і все добре перемішайте.

4. У сковороді розігрійте олію, наберіть ложкою кабачкову масу, сформуйте кульки і обвалюйте в паніровці. Обсмажте кульки до утворення золотистої скоринки.

Якщо хочете дієтичний варіант, відправте заготовки в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин. На виході ви отримаєте поживну, але при цьому низькокалорійну страву. Склад кабачкових кульок можна варіювати залежно від ваших смакових уподобань: спробуйте додати м’ясний чи рибний фарш. Виходить дуже цікаво!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *