Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійські тістечка «Соффіоні»

Італійські тістечка «Соффіоні» визнані одним із найсмачніших пісочних десертів у всьому світі. За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром рікотта. Однак сучасні промислові кондитери все частіше стали замінювати цей сир на звичайний сир, оскільки він вважається більш доступним.

Довгий час рецепт «Соффіоні» тримався у найсуворішому секреті. Але тепер цей десерт може спекти кожен охочий. І якщо ти входиш до їхнього числа, ми охоче поділимося найдокладнішою інструкцією приготування цих дивовижних тістечок.

Інгредієнти для тіста
1 яйце, 40 г цукру, 150 г борошна, 25 г вершкового масла, 1 ст. л. цедри лимона.

Інгредієнти для крему
200 г сиру, 50 г цукру, 1 яйце, 1 г ваніліну.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Насамперед візьми глибоку миску і з’єднай у ній цукор з лимонною цедрою та яйцем. Добре все розмішай, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додай у миску попередньо розтоплене та остуджене вершкове масло.

2. Потім в отриману суміш насип просіяне борошно і заміси м’яке підатливе тісто.
3. Далі готове тісто обгорни в харчову плівку і помісти в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежати до ідеальної гладкості в холодильнику. До речі, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу зайнятися приготуванням начинки.

4. Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розкочуємо її в невеликий плаский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо у підготовлені форми для кексів.

5. А тепер повернемось до теми начинки. Спочатку сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир із цукром, яєчним жовтком та ваніліном до однорідності.
Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером у густу піну. І лише після цього акуратно вводимо білкову масу в крем.

6. Далі готовий сирний крем вкладаємо у формочки, встелені тістом, і загортаємо краї тіста, що звисають, всередину кожного тістечка.
7. Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрийте заготовки фольгою, перш ніж помістити їх у духовку.

8. Насамкінець залишається розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.

9. За бажанням «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачнішими!

Такий славетний десерт нікого не зможе лишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

16 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

17 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

17 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

18 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

19 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

19 години ago