Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійські тістечка «Соффіоні»

Італійські тістечка «Соффіоні» визнані одним із найсмачніших пісочних десертів у всьому світі. За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром рікотта. Однак сучасні промислові кондитери все частіше стали замінювати цей сир на звичайний сир, оскільки він вважається більш доступним.

Довгий час рецепт «Соффіоні» тримався у найсуворішому секреті. Але тепер цей десерт може спекти кожен охочий. І якщо ти входиш до їхнього числа, ми охоче поділимося найдокладнішою інструкцією приготування цих дивовижних тістечок.

Інгредієнти для тіста
1 яйце, 40 г цукру, 150 г борошна, 25 г вершкового масла, 1 ст. л. цедри лимона.

Інгредієнти для крему
200 г сиру, 50 г цукру, 1 яйце, 1 г ваніліну.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Насамперед візьми глибоку миску і з’єднай у ній цукор з лимонною цедрою та яйцем. Добре все розмішай, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додай у миску попередньо розтоплене та остуджене вершкове масло.

2. Потім в отриману суміш насип просіяне борошно і заміси м’яке підатливе тісто.
3. Далі готове тісто обгорни в харчову плівку і помісти в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежати до ідеальної гладкості в холодильнику. До речі, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу зайнятися приготуванням начинки.

4. Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розкочуємо її в невеликий плаский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо у підготовлені форми для кексів.

5. А тепер повернемось до теми начинки. Спочатку сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир із цукром, яєчним жовтком та ваніліном до однорідності.
Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером у густу піну. І лише після цього акуратно вводимо білкову масу в крем.

6. Далі готовий сирний крем вкладаємо у формочки, встелені тістом, і загортаємо краї тіста, що звисають, всередину кожного тістечка.
7. Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрийте заготовки фольгою, перш ніж помістити їх у духовку.

8. Насамкінець залишається розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.

9. За бажанням «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачнішими!

Такий славетний десерт нікого не зможе лишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.

Олена

Recent Posts

У кам’янську лікарню №9 передали потужний генератор (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із головою благодійного фонду «Осоння України» Олександром…

5 години ago

У Кам’янському депутат зустрівся із городянами

Днями представник громадської організації «Бджола» Антон Гусєв провів зустріч із мешканцями 4-го мікрорайону, під час…

8 години ago

Під Дніпром чоловік кинув гранату у знайомих

У м. Самар поліція затримала причетного до злочину, який кинув гранату в бік знайомих. В ході…

8 години ago

У кам’янському ліцеї №29 відбувся великодній благодійний ярмарок

17 квітня подвір’я Ліцею №29 (директор Ольга Баштаненко) наповнилося ароматами свіжої випічки, щирими усмішками та…

9 години ago

На Дніпропетровщині сталася ДТП: постраждали троє людей

У Синельниківському районі Дніпропетровської області сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали троє людей. Аварія…

10 години ago

Над Дніпропетровщиною збили шість БпЛА

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі на Дніпропетровщині підрозділи ПвК "Схід" знищили 6…

10 години ago