Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійські тістечка «Соффіоні»

Італійські тістечка «Соффіоні» визнані одним із найсмачніших пісочних десертів у всьому світі. За традицією їх прийнято готувати зі спеціальним сиром рікотта. Однак сучасні промислові кондитери все частіше стали замінювати цей сир на звичайний сир, оскільки він вважається більш доступним.

Довгий час рецепт «Соффіоні» тримався у найсуворішому секреті. Але тепер цей десерт може спекти кожен охочий. І якщо ти входиш до їхнього числа, ми охоче поділимося найдокладнішою інструкцією приготування цих дивовижних тістечок.

Інгредієнти для тіста
1 яйце, 40 г цукру, 150 г борошна, 25 г вершкового масла, 1 ст. л. цедри лимона.

Інгредієнти для крему
200 г сиру, 50 г цукру, 1 яйце, 1 г ваніліну.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Насамперед візьми глибоку миску і з’єднай у ній цукор з лимонною цедрою та яйцем. Добре все розмішай, щоб цукор повністю розчинився. Після цього додай у миску попередньо розтоплене та остуджене вершкове масло.

2. Потім в отриману суміш насип просіяне борошно і заміси м’яке підатливе тісто.
3. Далі готове тісто обгорни в харчову плівку і помісти в холодильник на 15-20 хвилин. Йому доведеться трохи вилежати до ідеальної гладкості в холодильнику. До речі, щоб не витрачати цей час даремно, можна відразу зайнятися приготуванням начинки.

4. Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 6 рівних частин. А потім з кожної частини формуємо кульку і розкочуємо її в невеликий плаский квадратик. Після чого кожен квадратик акуратно поміщаємо у підготовлені форми для кексів.

5. А тепер повернемось до теми начинки. Спочатку сир необхідно перетерти через сито, щоб він став гладким і однорідним. Потім змішуємо сир із цукром, яєчним жовтком та ваніліном до однорідності.
Увага! Яєчний білок окремо збиваємо міксером у густу піну. І лише після цього акуратно вводимо білкову масу в крем.

6. Далі готовий сирний крем вкладаємо у формочки, встелені тістом, і загортаємо краї тіста, що звисають, всередину кожного тістечка.
7. Щоб ніжна начинка не пригоріла, обов’язково накрийте заготовки фольгою, перш ніж помістити їх у духовку.

8. Насамкінець залишається розігріти духовку до 180 градусів і випікати в ній тістечка протягом 30-35 хвилин.

9. За бажанням «Соффіоні» можна прикрасити цукровою пудрою або шоколадною глазур’ю. Так тістечка стануть ще смачнішими!

Такий славетний десерт нікого не зможе лишити байдужим. Особливо його оцінять любителі сирних солодощів.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

6 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

7 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

7 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

8 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

8 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

9 години ago