Рецепт дня: Ліниві пиріжки на сковороді

Ледачі завжди знайдуть спосіб зробити трудомісткий процес простішим. Мабуть, більшість корисних лайфхаків вигадали саме вони. Щодо приготування їжі, тут все трохи складніше. Може знадобитися багато спроб спростити рецепт без втрати смаку. Але ліниві пиріжки на сковороді можна назвати вдалим експериментом.

Готувати їх найпростіше. Ніяких дріжджів та тривалої вистоювання. Тісто буде на кефірі та воді. А ще ми порадимо новий спосіб формування. З ним вам не доведеться ліпити кожен пиріжок окремо. Як начинку ми пропонуємо використовувати зелену цибулю та яйця, додавши ще один інгредієнт — сир.

Складові
Пшеничне борошно 370 г, Сіль 1 ч. л., Соняшникова олія 50 мл, Кефір 50 мл, Вода 150 мл, Зелена цибуля 1 пуч., Яйце 2 шт.

Приготування
1. Змішайте борошно з сіллю, влийте розпечену олію і перемішайте, щоб розбити грудочки. Додайте кефір та теплу воду, замісіть м’яке пружне тісто. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин.

2. У цей час приготуйте начинку. Подрібніть зелену цибулю, а яйця відваріть круто і дрібно наріжте. З’єднайте інгредієнти, додайте тертий на велику тертку сир і перемішайте.

3. Припорошіть стіл борошном і викладіть тісто. Розділіть його навпіл і обімніть кожну частину, потім розкотіть кульки тонкими пластами. Викладіть на один лист тіста начинку так, як показано на фото.

пирожки с луком

4. Накрийте начинку другим пластом, пальцями приминаючи простір між майбутніми пиріжками. Візьміть круглу форму відповідного діаметра (або склянку) і виріжте заготовки.

пирожки с начинкой

5. Розігрійте сковороду або каструлю з великою кількістю олії і викладіть кілька заготовок. Смажте на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

Тісто, що залишилося, можна нарізати шматочками і теж посмажити. Посипте коржики цукровою пудрою та отримаєте солодке до чаю. Але ви можете збільшити кількість начинки, щоб вийшло більше пиріжків.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *