Найбільше підприємство Дніпропетровщини різко знизило обсяги

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у зв’язку з проблемами із забезпеченням підприємства технічною водою після підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС оголосив про зниження виробництва вдвічі.

Про це з посиланням на генерального директора ArcelorMittal Кривий Ріг (АМКР) Мауро Лонгобардо повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми ще не бачимо стабілізації рівня води в Дніпрі – щодня спостерігається зниження рівня, і ми не очікуємо, що невдовзі все повернеться до попереднього рівня”, – сказав він.

За його словами, якщо напередодні підриву греблі підприємство працювало на 30-40% довоєнного рівня, то тепер змушене знизити виробництво до 15-20%. “І ми не бачимо зараз можливості отримувати більше замовлень”, – сказав Мауро Лонгобардо.

За його словами, підприємство зосередилося на забезпеченні підприємства водою з альтернативних джерел, але на це знадобиться щонайменше шість місяців.

“Щоб почати використовувати воду з інших водойм, на це потрібен час – нам знадобляться насосні станції. Тобто це близько півроку, як мінімум. Певна підготовча робота вже проводиться”, – зазначив він.

Таке значне падіння рівня споживання води сталося через зниження її тиску, що було застосовано через необхідність заощаджувати воду у Південному водосховищі, завдяки якому також забезпечуються потреби у воді 70% городян у Кривому Розі, повідомляють у “ArcelorMittal Кривий Ріг”.

Щоб адаптуватися до цих умов, підприємство змушене було зупинити деякі агрегати. Зокрема, виробництво сталі та прокату. У гірському департаменті компанії ситуація краща у зв’язку з тим, що технічна вода використовується у замкнутому контурі. При цьому, за словами Мауро Лонгобардо, хоча клієнти і стурбовані, але з розумінням ставляться до ситуації, і запевнив, що завдяки наявним запасам підприємство виконає всі поточні замовлення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *