На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Центр ветеранського розвитку

У Дніпрі на базі одного з вишів сьогодні відкрили Центр ветеранського розвитку. Він перший в Україні. Тут демобілізованих оборонців навчатимуть цивільним професіям. А ще – готуватимуть помічників ветеранів, які допомагатимуть воїна адаптуватися до мирного життя. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Ми маємо створити всі умови, щоб наші ветерани, повернувшись до мирного життя, були інтегрованими у суспільство, громаду та працевлаштованими. Для цього їм потрібно багато речей. Перш за все – це здоров’я: фізичне та ментальне. Але після цього потрібно надати людині можливість отримати цивільну спеціальність. Для цього ми і відкриваємо сьогодні у Дніпрі Центр ветеранського розвитку»,  зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Він перший в Україні. В освітньому хабі демобілізовані оборонці зможуть отримати знання з різних спеціальностей. Та головне тут готуватимуть й помічників ветеранів. Старт вже у липні.

«Курс для них триватиме майже три місяці. Навчатимуть, як правильно комунікувати з ветеранами та їхніми родинами. Підкують і юридично. Аби помічник міг надавати воїнові конкретні і дієві поради. Ініціатива – Мінветеранів. І Дніпропетровщина – одна з чотирьох областей, де реалізують цей пілотний проєкт», – додав начальник ОВА Сергій Лисак. 

Після урочистого відкриття Центру була зустріч із ветеранами та волонтерами. Їм подякували за підтримку тих, хто на передовій. Відзначили вітальними листами і сувенірними монетами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *