Рецепт дня: Заготівля з листя хріну

Якщо ми вам скажемо, що заготівля з листя хрону стане вашою улюбленою закускою, ви можете одразу й не повірити. Але спробувавши цей соус, буде із задоволенням уплітати вся родина, тож рекомендуємо робити подвійні порції. Ось вам і відповідь на запитання «Куди подіти листя хрону?» Цю універсальну закуску можна використовувати буквально де завгодно. Додайте її в суп, заправляйте салати, подавайте з рибою чи м’ясом, мажте на хліб чи крекери. А якщо захочете урізноманітнити смак, додайте трохи уцхо-сунелі або хмелі-сунелі. Смак заграє по-новому! 

Складові
Листя хрону 6 шт., Петрушка 100 г, Кріп 100 г, Перець гострий 1 шт., Часник 150 г, Болгарський перець 250 г, Волоські горіхи 200 г, Соняшникова олія 250 г, Сіль 2 ч. л.

Приготування
Попередньо промийте та висушіть зелень. Подрібніть волоські горіхи до стану крихти. Краще зробити це в блендері.

Очистіть болгарський і гіркий перці від насіння, добре промийте. Подрібніть їх у м’ясорубці разом з часником.

Довільно порубайте кріп, петрушку і листя хрону, а потім подрібніть все в блендері разом з олією. Повинна вийти пастоподібна маса.

Змішайте всі інгредієнти, посоливши їх. Розкладіть заготовку по чистих і сухих банках.

Любителям гостренького рекомендую додати більше гострого перцю або просто не чистити його від насіння. Проте вперше постарайтеся не переборщити з пікантністю. Закуска з листя хрону зберігається у скляних баночках у холодильнику півроку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *